van der Horst

Lewis Hamilton flatert met uithaal naar Formule E en FIA

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft uitgehaald naar de Formule E en bij uitbreiding de internationale automobielfederatie FIA, al werd zijn reactie wel hoofdzakelijk onthaald op hoongelach. De Britse wereldkampioen F1 reageerde namelijk op een incident tussen Nico Prost (e.dams) en Nick Heidfeld (Venturi) uit... de allereerste E-Prix drie jaar geleden! Na enige tijd verwijderde Hamilton het bericht, maar het kwaad was toen al geschied.
Nicolas Prost
Nicolas Prost
"Dus, ik probeer andere formules in't oog te houden en ik zie een clip van de FIA Formule E en ik moest dit gewoon posten (op Instagram n.v.d.r.). Als de FIA deze rijder niet schorst, walg ik. Dat was een van de meest gevaarlijke acties die ik ooit heb gezien en dit soort schandalig gedrag is onaanvaardbaar. Ik hoop dat Nick Heidfeld in orde is. Wat is jullie mening?"

Heidfeld feliciteert Rosenqvist
Heidfeld feliciteert Rosenqvist
Nick Heidfeld liet de kans niet onbenut om te antwoorden. "Bedankt, + sorry Lewis Hamilton dat ik op je verwijderde post reageer, maar dat was gewoon een kans die ik niet kon laten schieten." Vervolgens plaatste de Duitser een eigen video, "Hallo Lewis. Eerst en vooral, bedankt voor je bezorgdheid. Ik landde net veilig, al voelde het alsof het een eeuwigheid duurde. De landing na de crash in Bejing was drie jaar geleden, nu kom ik van de eerste wedstrijd in Hong Kong. Ik kan je verzekeren dat sinds toen ik veel races gehad heb met Nico zonder, wel... veelal zonder problemen"

Sam Dejonghe & Stoffel Vandoorne
Sam Dejonghe & Stoffel Vandoorne
Bekijk lager op deze pagina zowel de reactie van Nick Heidfeld (inclusief het ondertussen verwijderde Instagram-bericht van Lewis Hamilton) als de video van het incident drie jaar geleden. Heidfeld rijdt ondertussen niet meer voor het Venturi-team overigens, maar is verkast naar Mahindra Racing - het team waar ook onze landgenoot Sam Dejonghe de kleuren van verdedigt.


 
 
Foto's: Niels Vaeck, Racing International Photography & FIA Formula E

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op maandag 4 december 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons