van der Horst

Lewis Hamilton klasse te sterk in Paul Ricard

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft in Paul Ricard zijn vierde opeenvolgende GP-zege geboekt na een bijzonder dominante vertoning. In de achtergrond stelde Valtteri Bottas een nieuwe dubbelzege voor Mercedes veilig in een duel met Ferrari-rijder Charles Leclerc. Daniel Ricciardo (Renault) verloor na afloop een top 10-notering door een dubbele bestraffing.
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Lewis Hamilton - Mercedes W10
De nieuwe perfecte score voor WK-leider Mercedes stond in de sterren geschreven: vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vernederde de concurrentie - eens te meer - tijdens de kwalificaties en moest tijdens geen enkele van 53 rondes de leidersplaats afstaan. Enkel het punt voor de snelste wedstrijdronde werd in de absolute slotfase nog afgesnoept door Sebastian Vettel (Ferrari), die na zijn rampzalige kwalificatie terugkwam van de zevende naar de vijfde positie.

Max Verstappen en Red Bull konden opnieuw geen vuist maken en werden eenzaam vierde. Teamgenoot Pierre Gasly voelt stilaan donderwolken hangen en zal dat met een tiende plaats - op één ronde - niet verbeterd hebben. De Fransman moet in het kampioenschaps zelfs beginnen vrezen voor zijn zesde plek.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Als er nog strijd moet komen in de titelstrijd, moet Bottas nu al 36 punten goedmaken. Vettel telt al meer dan drie Grote Prijzen achterstand. Na een zoveelste saaie wedstrijd en een nieuwe dreun voor de concurrentie van Mercedes, begint het stilaan onmogelijk te worden om de kritiek te ontkennen, vond de winnaar van de dag. "De situatie van vandaag is te wijten aan jaren van opeenvolgende, verkeerde beslissingen. Het is al begonnen nog voor ik in de F1 terechtkwam." Om over na te denken.

Ricciardo over de limiet

Daniel Ricciardo - Renault
Daniel Ricciardo - Renault
In het middenveld viel er vooral wat te beleven in de slotfase, toen revelatie Lando Norris (McLaren) met een haperende bolide plots drie concurrenten achter zich kreeg. Renault-rijder Daniel Ricciardo kwam als winnaar uit de strijd en leek met de punten van de zevende plek naar huis te gaan, maar een dubbele bestraffing deed de Australiër terugvallen naar een plek net buiten de punten. Ricciardo was twee plaatsen opgeschoven door tweemaal naast het circuit te gaan en droeg daar dan ook de gevolgen van.

Kimi Raïkkönen - Alfa Romeo Racing
Kimi Raïkkönen - Alfa Romeo Racing
De vier kemphanen streden weliswaar voor een plek achter Carlos Sainz Jr., best of the rest in zijn McLaren op een knappe zesde plaats. Norris sleepte nog een negende plek uit de brand en hoopt zo de renaissance van het team uit Woking te hebben ingeluid. Alfa Romeo (met Kimi Raïkkönen) en Renault (met Nico Hülkenberg) eindigden eveneens in de top 10. 

Romain Grosjean (Haas) was de enige uitvaller en dat tot overmaat van ramp tijdens zijn thuiswedstrijd. De Fransman had het halfweg wedstrijd eveneens aan de stok met Daniel Ricciardo, maar parkeerde zijn VF-19 niet veel later definitief in de pitgarage.

Tijd om uit te blazen is er niet: over één week staat met de Grote Prijs van Oostenrijk al de negende race van het seizoen gepland. Red Bull Racing speelt op de... Red Bull Ring een thuiswedstrijd en zal de overwinning van Max Verstappen uit 2018 willen herhalen.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Frankrijk 2019

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1:24:31.198
2.Valtteri BottasMercedes+18.056s
3.Charles LeclercFerrari+18.985s
4.Max VerstappenRed Bull Racing Honda+34.905s
5.Sebastian VettelFerrari+62.796s
6.Carlos Sainz Jr.McLaren Renault+95.462s
7.Kimi RäikkönenAlfa Romeo Racing Ferrari+1 lap
8.Nico HülkenbergRenault+1 lap
9.Lando NorrisMcLaren Renault+1 lap
10.Pierre GaslyRed Bull Racing Honda+1 lap
11.Daniel RicciardoRenault+1 lap
12.Sergio PérezRacing Point BWT Mercedes+1 lap
13.Lance StrollRacing Point BWT Mercedes+1 lap
14.Daniil KvyatScuderia Toro Rosso Honda+1 lap
15.Alexander AlbonScuderia Toro Rosso Honda+1 lap
16.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing Ferrari+1 lap
17.Kevin MagnussenHaas+1 lap
18.Robert KubicaWilliams Mercedes+2 laps
19.George RussellWilliams Mercedes+2 laps
20.Romain GrosjeanHaasDNF


Foto's: Georges De Coster/Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons