van der Horst

Lewis Hamilton snelste in beide vrije trainingen alvorens van de baan te gaan

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton (Mercedes) was ongenaakbaar in de beide vrije trainingen op vrijdag voor de GP van Canada. In de eerste sessie bleef hij zijn teamgenoot Nico Rosberg voor, waarna hij in de namiddag zijn tijd nog scherper stelde alvorens de regen verscheen. Niettegenstaande het steeds harder begon te druppelen besloot Mercedes om toch zijn twee rijders op pad te sturen. Hamilton werd echter het slachtoffer van aquaplaning en ging de muur in. De impact gebeurde bij lage snelheid en de schade aan de wagen was niet groot. Toch werd de rode vlag boven gehaald.
In de voormiddag werd het weer een Mercedes-feestje, Hamilton was de snelste vóór Rosberg met een tijd van 1:16.212. Romain Grosjean klokte de derde tijd met zijn Lotus maar op anderhalve seconde van de Mercedes-rijders. Nico Hülkenberg zette de vierde tijd neer met zijn Force India vóór Sebastian Vettel (Ferrari) en Felipe Massa (Williams). Max Verstappen sloot de morgen af op de tiende plaats.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Voor de namiddagsessie liet Hamilton super-softs op zijn wagen zetten en verbeterde daarmee zijn tijd tot 1:15.988. De regen maakte een einde aan de pogingen van de Brit om nog sneller te gaan. Terwijl alle andere merken besloten hun wagens binnen te houden tijdens de regenbui, stuurde Mercedes zijn rijders de baan op met het gekende gevolg. Na een onderbreking om de wagen van Hamilton binnen te halen werd het licht op groen gezet maar geen enkele piloot was er op gebrand om echt te pushen. Hamilton bleef de snelste voor de Ferrari’s van Vettel en Kimi Raïkkönen, Rosberg zette de vierde tijd neer vóór de Lotus van Pastor Maldonado. Valtteri Bottas (Williams) volgde met de zesde tijd voor Grosjean, Massa en de Red Bull’s van Daniil Kvyat et Daniel Ricciardo.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons