van der Horst

Licht springt op groen voor Karting Genk

Karting Genk
Karting Genk
Eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Nadat de Nederlandse kartingcircuits vorige week de deuren stelselmatig hadden geopend, heeft ook Karting Genk van de overheid groen licht gekregen. Vanaf vrijdag 8 mei kan er weer getraind worden op de Horensberg en dat bijna twee maanden na het begin van de lockdown.
  • 24 Hours of Zolder
Toen de regering op 13 maart maatregelen aankondigde in de bestrijding van het coronavirus, kon Karting Genk uiteraard de dans niet ontspringen. Al die tijd bleef het circuit, de shop en de brasserie gesloten. Maar vanaf 8 mei kan er dus weer getraind worden op het Limburgse asfalt, zij het mits respect voor de gekende maatregelen.

Start WK Karting Genk KZ2
Start WK Karting Genk KZ2
Via de website kunnen piloten zich nu al registreren om vrijdag, zaterdag of zondag te komen trainen. Wanneer de paddock te vol loopt, sluit de poort onherroepelijk. Je mag vergezeld zijn van maximaal twee personen en 1,5 meter afstand houden blijft de norm. Kan dat niet, dan is het verplicht om een mondmasker te dragen.


Praktisch veranderen er ook een aantal zaken. Inschrijven gebeurt niet meer in de shop maar aan de infokiosk en betalingen gebeuren best elektronisch. De mecaniciensbrug zal ook zeker dit weekend nog gesloten blijven, de tribune is wel open.

De openingsuren zijn ietwat aangepast en vind je terug op de website. Karting Genk hoopt om vanaf maandag 11 mei weer de normale openingsuren te kunnen hanteren. 

Zoals gezegd blijven de Genker Kart Shop, de brasserie en de huurkarts nog gesloten. Maar dat er stilaan weer getraind kan worden zal voor vele piloten, op zijn zachtst gezegd, een verademing zijn!

Foto's: Michael MelisDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 5 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons