van der Horst

Ligier Le Mans Heat met twee Belgen

Ligier Le Mans Heat
Ligier Le Mans Heat
De Ligier European Series kent een groeiend succes en twintig wagens zijn nu vast ingeschreven om het hele seizoen te betwisten. Het hoogtepunt van het seizoen wordt echter de Le Mans Heat die in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans wordt afgewerkt. Voor deze speciale race telt de inschrijvingslijst veertig wagens met twaalf Ligier JS P4 proto’s en 28 Ligier JS Cup GT’s. Onder de ingeschreven teams ook een nieuw team, het Luxemburgse DKR Engineering by HRC dat een JS P4 inzet voor de Belgen Tom Van Rompuy en Kris Cools.
  • Hamofa Performance
Ligier JS P4
Ligier JS P4
Er zijn twee categorieën in de Ligier European Series, een voor de JS P4, een prototype dat dicht aanleunt bij een LMP3 en een voor de JS2, een GT zoals we die ook kennen uit de Belcar en de Supercar Challenge. Voorlopig nemen vooral Franse piloten deel aan de serie maar de manche in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans lokt ook enkele buitenlandse piloten. Onder hen dus ook onze landgenoten Tom Van Rompuy en Kris Cools, die zo een ideale gelegenheid krijgen om het circuit te leren kennen.

Foto's: Ligier Automotive
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 3 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons