van der Horst

Australië: Lijdensweg houdt aan voor Neuville - Tänak rukt op

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na 11 van de 24 proeven blijft Neuville vastkleven op de tiende plaats. Erger nog, hij ging even van de weg en heeft een probleempje rechts achteraan. En dat op een moment dat Elfyn Evans en Teemu Suninen in het vizier kwamen. Ott Tänak heeft ondertussen zijn zinnen gezet op de overwinning. Jari-Matti Latvala pakt de kop.
Het is echt de rally niet van Thierry Neuville (Hyundai i20). De Belg kroop zaterdagochtend wat dichter bij Sébastien Ogier (Ford Fiesta) zijn buffer, namelijk Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Teemu Suninen (Ford Fiesta) maar op proef elf ging het even mis toen hij naast de weg raakte en achteraan iets raakte. Hij kon wel verder en zette nog een redelijke tijd neer. "De wagen begon meer te bewegen op het einde. Er is iets gebroken, maar we krijgen het wel hersteld", aldus Neuville.

Neuville telt nu 50 seconden achterstand op Ogier, 36 op Evans en 8 op Suninen, dus de Fin lijkt te pakken. Ook Craig Breen (Citroën C3) komt in het vizier want de Ier ging van de baan en brak de ophanging. Hij heeft nog een voorgift van dik een halve minuut op Neuville maar er rest nog een korte proef.

Vooraan is er een stevige strijd om de koppositie. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is nu de rallyleider omdat Mads Ostberg (Citroën C3)  de verkeerde banden koos voor zaterdagochtend. De Noor zakt zelfs van 1 naar 3, want ook Ott Tänak ging nog voorbij de Noor. Tänak ging dus op zaterdagochtend van 6 naar 2, doet mee voor winst, en maakt het kampioenschap terug spannend.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons