van der Horst

Lime Rock: zeges voor PR1/Mathiasen Motorsports en BMW Turner Motorsport

Turner Motorsports BMW Z4
Turner Motorsports BMW Z4
Slechts twee klassen kwamen dit weekend aan de start op Lime Rock: PC en GTD. In PC wonnen Tom Kimber-Smith en Mike Gausch voor de derde maal dit seizoen, na zeges op Daytona en Sebring. RSR Racing werd tweede met Bruno Junquira/Chris Cumming. Starworks Motorsport behaalde met Renger van der Zande/Mirco Schultis de derde plaats. In GTD won Turner Motorsport met de BMW Z4 van Dane Cameron en Micheal Marsal.
Poleman Stephen Simpson (JDC/Miller Motorsports) behield de leiding na de start en bouwde een voorsprong op van zo'n 40 seconden tot zijn Oreca FLM09-Chevrolet kostbare tijd verloor met een benzinedrukprobleem. Conor Daly nam voor Performance Tech Motorsports de leiding over maar botste vervolgens met Christopher Haase, notabene leider op dat moment in GTD. RSR Racing nam de leiding over met Bruno Junquira. Kimber-Smith volgde op de voet en een half uur voor tijd was hij de Braziliaan voorbij. Kampioenschapsleiders Colin Braun/Jon Bennett van Core Autosport moesten zich tevreden stellen met plaats vier.

De zege voor Turner in GTD was spectaculair. Wegens een ongeval in de eerste vrije training miste het team de tweede sessie én de kwalificatie. Als allerlaatste vertrokken met een snokvolle tank en geholpen door neutralisaties kon de BMW een honderdtal ronden rijden zonder te hoeven binnenkomen. Na het ongeval van de vanuit pole vertrokken Audi van Paul Miller Racing lag de baan open voor een sensationele zege. Het podium werd nog vervolledigd door Jeroen Bleekemolen/Ben Keating (Dodge Viper GT3-R - Riley Motorsports) en Christina Nielsen/Kumo Wittmer (Aston Martin Vantage GT3 - TRG/AMR)

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zondag 26 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons