van der Horst

Lime Rock: eerste zege voor Porsche - Vanthoor tweede

Podium GTLM
Podium GTLM
Eindelijk heeft de nieuwe Porsche 991 een overwinning beet in de Amerikaanse enduranceracerij, meteen ook goed voor een dubbel. Desondanks ging de zege niet naar het duo Gianmaria Bruni/Laurens Vanthoor dat van pole mocht vertrekken. Bruni ging er als de brandweer vandoor, maar maakte een foutje na 50 minuten wedstrijd. Dirk Werner nam de leiding over en stond deze niet meer af. Samen met Patrick Pilet schenkt hij de eerste zege voor de allernieuwste 911 in 2017. Vanthoor zorgde ervoor dat het feest compleet werd met een tweede plaats.
Achter de opvallend dominante bolides uit Stuttgart klopte BMW Chevrolet en Ford in de strijd voor het laatste podiumplekje. Guy Edwards en Martin Tomczyk boekten hun derde podium in vier races. Antonio Garcia en Jan Magnussen werden vierde in de Corvette C7.R en behouden de puntenleiding in de GTLM-klasse met zeven punten meer dan Alexander Sims/Bill Auberlen die in hun BMW zesde werden.

Jörg Bergmeister en Patrick Lindsey
Jörg Bergmeister en Patrick Lindsey
Ook in GTD was het feest bij Porsche. Samen met fabriekspiloot Jörg Bergmeister boekte Patrick Lindsey de eerste zege voor Park Place Motorsports sinds eind 2015. Bergmeister kent een indrukwekkend palmares op de korte omloop in Connecticut, de Duitser won nu zeven keer in negen deelnames. Enkele seconden achter hen kwam de Lamborghini van Paul Miller Racing met Bryan Sellers/Madison Snow die nipt een tweede Porsche achter zich liet. Alegra Motorsport pakte het brons met Daniel Morad en Patrick Long, ook al een fabriekspiloot van Porsche. In de tussenstand behouden de Ferraristen Alessandro Balzan/Christina Nielsen de leiding na een zesde plaats. Het duo heeft 17 punten voorsprong op Ben Keating/Jeroen Bleekemolen die ditmaal hun Mercedes niet over de finish kregen. De protoypes kwamen dit weekend niet in actie.

UITSLAG NORTHEAST GRAND PRIX

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 23 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons