van der Horst

Lime Rock: Ford doorbreekt hegemonie van Porsche

Ryan Brisco en Richard Westbrook - Ford Chip Ganassi Racing
Ryan Brisco en Richard Westbrook - Ford Chip Ganassi Racing
Na vijf overwinningen op rij is Porsche in de GTLM-klasse nog eens verslagen. Op de korte omloop van Lime Rock Park, met traditioneel enkel GT-bolides en geen prototypes, boekte Ford hun eerste zege van het seizoen met dank aan Richard Westbrook en Ryan Briscoe. Onze landgenoot Laurens Vanthoor pakte, samen met Earl Bamber, alsnog de tweede plek voor Porsche. Joey Hand en Dirk Müller kwamen een halve seconde te kort om Ford een dubbel te schenken. De Amerikanen versloegen de Duitsers strategisch met een driestopper ten aanzien van een tweestopper waardoor de 911's last kregen van bandenslijtage.
Dennis Olson en Zach Robichon - Pfaff Motorsports
Dennis Olson en Zach Robichon - Pfaff Motorsports
In GTD was er wel vreugde bij het merk uit Stuttgart. Dennis Olsen weerstond tot in de slotfase de aanvallen van Mario Farnbacher en schonk zo, samen met Zach Robichon de zege aan Pfaff Motorsports. In een nagelbijtende laatste ronde hield Olson, ondanks een lekke band, nog 0,01 seconden voorsprong op de Acura. Turner Motorsport vervolledigden met hun BMW het podium.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 21 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons