van der Horst

Lime Rock Park: Dubbel voor The Heart of Racing

The Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
The Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Dit weekend stond er in Lime Rock Park voor het IMSA WeatherTech Sportscar Championship de eerste van twee wedstrijden op het programma waarbij enkel de GT's aan de start kwamen. In GTD Pro reden polesitters Ross Gunn en Alex Riberas naar winst, terwijl de zusterwagen van Roman de Angelis en Marco Sorensen hetzelfde deed in GTD.
  • Hamofa Performance
Hoewel Gunn na de start de leiding kon vasthouden, verloor hij deze even tijdens zijn eerste pitstop. Maar dat werd rechtgetrokken na een full course yellow en eens de Brit het stuur doorgaf aan Riberas, bleven zij zonder problemen vooraan. De Spanjaard moest wel nog op zijn hoede zijn voor de Vasser Sullivan Lexus van Ben Barnicoat en Jack Hawksworth, maar deze zouden uiteindelijk tweede worden. Ook de Pfaff Motorsports Porsche van Klaus Bachler en Patrick Pilet mocht mee op het podium, nadat zij konden profiteren van een slechte pitstop bij Corvette Racing.

The Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
The Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
In GTD had Paul Miller Racing de beste papieren in handen na de eerste safety car, maar een drive through zorgde ervoor dat de BMW vooraan wegviel. Vanaf dan nam de Aston Martin van de Angelis en Sorensen het commando over. Na de tweede safety car werd de Deen onder druk gezet door de Porsche's van Kellymoss with Riley van Alec Udell en Julian Andlauer en Wright Motorsports van Alan Brynjolfson en Trent Hindman. Beiden vingen bot en moesten tevreden zijn met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Foto's: Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 23 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons