van der Horst

Lime Rock Park: Net geen drie op een rij voor Maxime Martin

Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Lime Rock Park was de volgende stop van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship, waarbij alleen de GT3's mochten deelnemen. Maxime Martin en Roman de Angelis waren op zoek naar hun derde overwinning in de GTD-klasse met de Heart of Racing Aston Martin, maar kwamen uiteindelijk een halve tel tekort op de Paul Miller Racing BMW van Bryan Sellers en Madison Snow. De algemene winst ging naar Pfaff Motorsports.
Nochtans kreeg Paul Miller Racing het niet cadeau, want op een halfuur van het einde lag Sellers vierde. Het was dankzij een full course caution dat zij terug in aanmerking kwamen voor winst. De Amerikaan geraakte voorbij onze landgenoot en kon ook profiteren van het wegvallen van de Vasser Sullivan Lexus. Maar alles viel in een beslissende plooi nadat de leidende Winward Racing Mercedes bijna stilviel in de laatste ronde aan de laatste bocht. Vier wagens profiteerde ervan om deze voorbij te steken, waardoor de BMW met een halve tel voorsprong had op de Aston Martin, terwijl Martin op zijn beurt maar 59 duizendste van seconde overhield op de Carbahn with Peregrine Racing Lamborghini van Robert Megennis en Jeff Westphal. Jan Heylen en Ryan Hardwick waren terug van de partij in de Wright Motorsports Porsche. Zij eindigden als zesde.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Pfaff Motorsports blijft wel verdergaan op zijn elan in GTD Pro, al moest men ervoor vechten. Mathieu Jaminet en Matt Campbell verloren namelijk de leiding na de openingspitstop en kwam pas terug aan de leiding op meer dan een uur van de finish. Van daaruit controleerde Porsche het veld en pakten Jaminet en Campbell hun vierde overwinning van het seizoen. Alex Riberas en Ross Gunn eindigden als tweede in de Heart of Racing Aston Martin, terwijl Jack Hawksworth en Ben Barnicoat het podium vervolledigden in hun Vasser Sullivan Lexus.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 17 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons