van der Horst

Lime Rock Park: Podium voor Jan Heylen na sterke race

2021 GS-podium Lime Rock 120
2021 GS-podium Lime Rock 120
Het was geen gemakkelijke dag voor Jan Heylen en Ryan Hardwick in de Michelin Pilot Challenge. Hardwick parkeerde tijdens de kwalificaties de Wright Motorsports Porsche in de vangrail en moest als laatste starten. Van daaruit begonnen beide heren aan een huzarenstukje om zich door het GS-veld te wurmen en met succes, want uiteindelijk werd het een derde plaats, na de Murillo Racing Mercedes van Eric Foss en Jeff Mosing en de Notlad by RS1 Aston Martin van Steven MacAleer en Patrick Gallagher.
  • Hamofa Performance
Terwijl Hardwick in de openingsfase vooral de voeling met de rest niet mocht kwijt geraken, wat perfect lukte met dank aan een aantal safety cars, was het vooral Heylen die de weg naar voren vond en na halfweg de race in de top vijf zat. Van daaruit kon hij nog twee plaatsen goedmaken en was de derde plaats het hoogst haalbare. Ondertussen namen Foss en Mosing de leiding over op 21 minuten van het einde en kwamen over de meet met een riante voorsprong van negen seconden op MacAleer en Gallagher. In de tussenstand staat Heylen nu als tweede geklasseerd met evenveel punten als het duo Bill Auberlen/Dillon Machavern, die pas als achtste in de klasse eindigde.

Bryan Herta Autosport with Curb Agajanian - Hyundai Veloster N TCR
Bryan Herta Autosport with Curb Agajanian - Hyundai Veloster N TCR
Bij de TCR's scoorde Michael Lewis en Taylor Hagler hun eerste overwinning in de Bryan Herta Autosport with Curb-Agajanian Hyundai Veloster TCR. Lewis moest er wel voor werken en nam pas op drie minuten van het einde de leiding over van de KMW Motorsports by TMR Engineering Alfa Romeo, dat tevens het eerste podium is voor de Italiaanse constructeur in IMSA. Derde eindigde Tyler Maxson en Tyler Gonzalez in de Copeland Motorsports Hyundai. Pech blijft Denis Dupont achtervolgen. Nadat de Van der Steur Racing Hyundai vorige keer bij de opwarmronde stilviel, moest Rory van der Steur al na vier ronden er de brui aan geven. Hopelijk kan onze landgenoot het tij keren volgende maand op Road America.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 18 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons