van der Horst

Lime Rock Park: Winst voor Antonio Garcia en Ricky Taylor na ingekorte race

2021 GTLM Podium Northeast Grand Prix
2021 GTLM Podium Northeast Grand Prix
Voor het eerst dit seizoen kruisten de GT's de degens met elkaar. Naar traditie is de Northeast Grand Prix voorbehouden voor de GTLM- en GTD-klasse en het was nog maar voor de tweede keer dat we een driestrijd zagen voor de overwinning. De zege ging logischerwijs richting Corvette Racing, waarbij Ricky Taylor en Antonio Garcia op het hoogste podiumtrapje mochten staan, voor hun teamgenoten Nick Tandy en Tommy Milner. Al reden de wagens niet de volledige afstand vanwege het weer.
Hoewel er geen spatje regen te bespeuren viel, werd de race op een uur en tien minuten van het einde stilgelegd vanwege blikseminslagen in buurt. Het slechte weer bleef aanhouden en wanneer de klok op 24 minuten van het geplande einde van de race stond, besloot de wedstrijdleiding om niet meer te herstarten. Hierdoor pakken Taylor en Garcia hun derde overwinning op rij met in hun zog de zuster Corvette. Cooper MacNeil en Mathieu Jaminet hadden hun achterstand net goed gemaakt in de WeatherTech Racing Porsche, maar door de weersomstandigheden en de neutralisaties, moesten zij tevreden zijn met een derde plaats.

The Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
The Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
In GTD waren Ross Gunn en Roman de Angelis op dreef in de The Heart of Racing Aston Martin met een tweede winst van het seizoen en hun vierde podium in evenveel races. De Amerikaan mocht vanaf pole starten en behield de leiding met brio, al kregen ze bij de pitstop het even warm toen de Paul Miller Racing Lamborghini van Madison Snow en Bryan Sellers al onverwacht vroeger de pits moest opzoeken en bijna de Aston Martin oprolde wanneer Gunn buitenkwam. De Brit hield weliswaar stand tot aan de neutralisatie. Opvallend ook was dat Sellers niet eens gereden heeft tijdens de race. Derde eindigde Jack Hawskworth en Aaron Telitz in de Vasser Sullivan Racing Lexus. Laurens Vanthoor en Zach Robichon kwamen net tekort voor het podium en eindigden als vierde.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 18 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock Park.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons