van der Horst

Liqui Moly Team Engstler met twee Audi TT Cup naar TCR-seizoensopener in Sepang

Audi TT Cup
Audi TT Cup
Het Liqui Moly Team Engstler zet dit seizoen drie VW Golf GTI in maar omdat de wagens niet tijdig klaar raken voor de eerste TCR-meeting eind deze maand in Sepang, werd aanvankelijk besloten ginds met drie SEAT's Leon aan te treden. De overeenkomst met teamsponsor Liqui Moly stipuleert evenwel dat het team met Duitse wagens moet racen zodat alsnog naar een alternatief diende te worden uitgekeken. De oplossing mag er best zijn: Team Engstler reist naar Maleisië af met twee Audi TT Cup-wagens voor teambaas Franz Engstler en Rus Mikhail Grachev, terwijl derde rijder Lorenzo Veglia in Maleisië debuteert aan het stuur van een SEAT Leon.
  • Powercars
Mikhail Grachev - Franz Engstler
Mikhail Grachev - Franz Engstler
Na overleg met Audi Sport kreeg het team van organisator WSC en het TCR Technisch Comité groen licht om de TT's in Sepang in te zetten. Eén van de Audi TT's  waarmee op 7 en 8 maart in Barcelona werd getest met het oog op de Cup-competitite, onderging daartoe begin vorige week op de zelfde omloop de 'Balance of Performance'-test. Technisch voldoet de TT aan het TCR-concept, enkel het feit dat het hier om een coupé gaat strookte niet met de bestaande regelgeving. Omdat Team Engstler een belangrijke partner is besloot CEO Marcello Lotti in het belang van de serie tijdelijk een oog dicht te knijpen.

Foto: TCR Intl.Series & Audi AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op dinsdag 17 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Maleisië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons