van der Horst

Live streaming voor Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024

Porsche Sprint Challenge Southern Europe
Porsche Sprint Challenge Southern Europe
Eerder dit jaar kon de organisatie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe al een mooie kalender aankondigen, gingen de inschrijvingen open en stapte met onGRID een nieuwe partner aan boord. Dat is echter nog niet alles, want ook ETS zal als partner het seizoen 2024 beleven en bovendien krijgt ook de Porsche Sprint Challenge Southern Europe live streaming tijdens de vier evenementen van het tweede seizoen.
  • St. Paul
Over iets minder dan drie maanden start het tweede seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Zoals eerder aangekondigd telt het seizoen nu vier meetings, met een start op 27 en 28 januari 2024 in Portimão, gevolgd door Estoril, op 2 en 3 februari. Valencia (23 en 24 februari) en de finale in Barcelona (1 en 2 maart) vormen het tweede deel van deze competitie, die dus vier meetings op zeer mooie en afwisselende circuits op het Iberische schiereiland telt. 

Porsche Sprint Challenge Southern Europe
Porsche Sprint Challenge Southern Europe
“Het mooie nieuws is dus dat de competitie een eigen streaming krijgt, waardoor iedereen de wedstrijden kan volgen, wat niet alleen handig is voor de mensen ter plaatse, maar zo hoeven ook de sponsors, vrienden en familie en alle racefans in onze contreien geen meter van de spannende races te missen”, doet Lars Plato het verhaal. “Onze deelnemerslijst is zeer internationaal en de beelden zullen dan ook in heel Europa bekeken worden. Uiteraard doen wij voor de productie en broadcasting van de beelden beroep op een sterke partner, wat de beleving van onze competitie alleen maar sterker zal maken. Het mooie weer van Zuid-Europa kunnen we niet delen, maar het spektakel en de spanning wel!”

Porsche Sprint Challenge Southern Europe
Porsche Sprint Challenge Southern Europe
De competitie bestaat net als tijdens het eerste seizoen uit vier categorieën, die het in twee verschillende divisies doen. De Sport divisie omvat de PRO en PRO-AM-rijders die in de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) racen, waarbij voor het tweede seizoen ook de Gold-rijders toegelaten zijn. “In de Sport divisie wordt er door de Pro’s zonder ABS gereden en de PRO-AM-rijders, vanaf de leeftijd van dertig jaar, doen het ook zonder ABS. Dat en het feit dat er een stilstaande start is, maakt dat de competitie een zeer goede voorbereiding op een Porsche Carrera Cup deelname in de zomer is”, legt Series Manager Lars Plato uit. “In de Club divisie zien we de AM-rijders in de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) en is er ook de GT4-klasse voor de nieuwe Porsche Cayman GT4 RS Clubsport en de Porsche Cayman GT4 Clubsport. We maakten eerder ook al bekend dat er voor beide divisies nu ook een extra optionele ‘pre-event test day’ is, om de teams en rijders nog meer testmogelijkheden te geven, ongerekend zo’n 3,5 uur tracktime per divisie. Het standaard programma daarnaast blijft: één officiële testdag (3,5 uur tracktime) en één racedag (2,5 uur tracktime).”

ETS als nieuwe partners

Nu is ook officieel een handtekening gezet onder een samenwerking tussen de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en ETS. ETS Racing Fuels is een merk van de HCS Group dat hoogwaardige racebrandstoffen ontwikkelt, produceert en levert. Dankzij zeer specifieke moleculen en formuleringen met nauwe toleranties levert ETS Racing Fuels topprestaties en innovatieve en duurzame oplossingen voor vele autosportdisciplines.

Porsche Sprint Challenge Southern EuropeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op woensdag 15 november 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons