van der Horst

Loeb leidt in Canada

Loeb voor Ekström & Solberg
Loeb voor Ekström & Solberg
Sébastien Loeb, de enige die dit seizoen Kristoffersson van een zege kon houden in het FIA World Rallycross Championship, namelijk in het Belgische Mettet, leidt in Canada na twee kwalificaties met twee snelste chrono’s, telkens voor Mattias Ekström & Petter Solberg. In RX2 staan MSE-teammaten Oliver Eriksson en onze landgenoot Guillaume de Ridder na elk een kwalificatiezege op één en twee in de voorlopige ranking voor de halve finales. Ook in het kampioenschap staan ze op de eerste twee plaatsen.
Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
15 Supercars op de startgrid in het Canadese Trois-Rivières of 25% minder dan de 20 inschrijvingen van vorig seizoen. Maar alle toppers tekenden paraat. Er vallen dan ook maar drie wagens af die niet door mogen naar de halve finales. De toppers kunnen zich dan ook iets meer risico permitteren om het gigantische gat van 40 punten op Bakkerud deels te dichten en zodoende nog een spannende tweede seizoenshelft te creëren.

Momenteel leidt de Zweedse VW rijder Kristoffersson de debatten in het kampioenschap met vijf zeges op zes wedstrijden. In totaal zijn er twaalf races en de maximale score per race is 30 punten. Kristoffersson heeft momenteel een voorsprong van 40 punten op de Audi S1 va Bakkerud, 46 op ploegmaat Solberg, 48 op de eerste Peugeot van Loeb die één puntje meer scoorde dan ploegmaat Timmy Hansen. Ekström volgt in zijn Audi S1 op twee punten van Hansen, maar reeds op 51 punten van de ongenaakbare Kristoffersson. Tussen de tweede en de zesde plaats is er amper een verschil van negen punten en daar zullen de heren ook wel oren naar hebben in de strijd om de top 3. Kristoffersson nog pakken wordt een ander paar mouwen. De Zweed kan zich rustig houden en genieten van zijn voorsprong die mogelijk wat zal slinken. Maar indien hij deftig scoort in iedere race kan een tweede titel op rij hem bijna niet meer worden ontfutseld.

Met een 10de en een 7de chrono staat de regerende kampioen momenteel pas 9de in de tussenstand na twee kwalificatieheats. Hij moet dus vandaag nog iets forceren om binnen de top 12 te eindigen en naar de halve finales door te stoten. Onze landgenoot Demoustier en de Franse Renault-tandem Grosset-Janin en Chicherit zijn voorlopig uitgeschakeld, terwijl Larsson en Timerzyanov zich in de gevarenzone bevinden.

Foto's: World RX / Johnny Loix
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zondag 5 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Canada.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons