van der Horst

Loeb leidt na dag 1 en Solberg pakt strafpunten in Zuid-Afrika

Sébastien Loeb - Peugeot 208 Supercar
Sébastien Loeb - Peugeot 208 Supercar
De laatste race is in mineur gestart voor de Noorse ex wereldkampioen Petter Solberg. Zijn Volkswagen Polo werd aangeboden aan de technische controle, voorzien van een nieuw krachtbron en dat was er eentje meer dan het maximaal toegelaten motorwissels per seizoen. De Noor kreeg prompt 15 strafpunten aan zijn broek en mag reeds voor de race een mogelijke vice titel vergeten. Loeb is voorlopig de meest regelmatige in de Peugeot 208. In RX2 zit De Ridder bijna op schema om de strijd tijdens de kwalificaties te winnen om zodoende nog een waterkansje te maken op de titel.
Petter Solberg - VW Polo R Supercar
Petter Solberg - VW Polo R Supercar
Tijdens de eerste kwalificatiemanche werd het een één-twee voor Peugeot met Loeb en Timmy Hansen voor Bakkerud, Solberg en een verrassende Baumanis. Kistoffersson was pas terug te vinden op de zestiende plaats wegens een niet vermeld technisch probleem. De VW-rijders waren dus niet super tijdens de eerste heat en dat zou wel eens te verklaren zijn door het feit dat ze zich zeer laat aanmeldden op de technische keuring en zelfs de shake down niet meereden. Officieel door logistieke problemen bij het lossen van het schip.
Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
In de tweede heat waren Kristoffersson en Solberg wel bij de les met een eerste en een tweede chrono voor Ekström, Timmy Hansen, Bakkerud en Loeb. De Fransman gaat dus als voorlopige polesitter rusten met in zijn zog Solberg, Hansen, Bakkerud, Ekström, Kristoffersson en de rest van het 18-koppig startveld.


De Ridder doet wat hij kan
Ben-Philip Gundersen
Ben-Philip Gundersen
Indien Guillaume De Ridder de titel richting België wil halen, moet hij de volle 30 punten scoren, terwijl zijn ploegmaat Oliver Eriksson er amper 16 moet bijeen harken. Momenteel staat De Ridder na twee heats een plaats voor op Eriksson, maar zelf staat hij pas tweede na de Noor Ben-Philip Gundersen. Het wordt een moeilijke zondag voor onze landgenoot die zijn lot niet meer in eigen handen heeft.

Foto's: JL / Eric Buijs
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 24 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of South Africa.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons