van der Horst

Loeb met Peugeot richting Dakar

Sébastien Loeb - Peugeot 2008 DKR
Sébastien Loeb - Peugeot 2008 DKR
Negenvoudig wereldkampioen rally, Sébastien Loeb zal de komende Dakar Rally uitkomen voor Peugeot Sport met de 2008 DKR, samen met co Daniël Elena en met ploegmaten Stéphane Peterhansel en Cyril Despres. Als voorbereiding zal de Fransman samen met Sainz de start nemen van de OilLybia Rally in Marokko waar hij de met de versie 2015 aan de start komt en Sainz met de geëvolueerde versie.
  • Heinz Performance
Dakar 2016 Team Peugeot Sport
Dakar 2016 Team Peugeot Sport
Een echter verrassing is het niet, want Loeb steekt zijn interesse in de Dakar niet onder stoelen of banken. Voor de allrounder die na zijn rally carrière nog opdook in de FIA GT, Le Mans, WTCC, Pikes Peak, Rallycross, Porsche Cup, X-Games, F1-test, Race of Champions, enz., is het een nieuwe wending in zijn reeds spectaculaire carrière.

“De Dakar is opnieuw een grote uitdaging en totaal verschillend van wat ik momenteel doe. Het worden twee zware weken waarin het uithoudingsvermogen van de bemanning en de wagen zwaar op de proef wordt gesteld. Ik was zwaar onder de indruk van de 2008 DKR tijdens testen eerder dit jaar".

Met Carlos Sainz als teammaat komt hij in Marokko in ieder geval een bekend gezicht tegen uit zijn periode in de WRC.

Peugeot Sport Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 29 september 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons