van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Loeb voelt C3 WRC aan de tand

Sebastien Loeb - Citroën DS 3 WRC
Sebastien Loeb - Citroën DS 3 WRC
Sebastien Loeb testte dinsdag de Citroën C3 WRC voor het eerst. De negenvoudige wereldkampioen rally legde in Frankrijk, zoals aangekondigd, een sessie af.
Vorige week kondigde Citroën Racing de testsessie aan. Ze laten er bij de Fransen geen gras over groeien want dinsdag nam de recordkampioen al plaats in de wagen. De doelstellingen waren tweevoudig: enerzijds wilde Loeb eens de nieuwe generatie WRC-wagens aan de tand voelen, anderzijds verwacht Citroën dat hun recordkampioen de nodige gegevens kan leveren met het zicht op de komende asfaltmanche in Duitsland.

Dat Loeb de C3 kan testen is te danken aan de nieuwe PSA-structuur die motorsportdivisies van Peugeot en Citroën een pak dichter bij elkaar moeten brengen. Beide merken, die dus deel uitmaken van dezelfde groep, willen genieten van elkaars kennis om sterker te worden. Bij Citroën maken ze met het testwerk van Loeb daar meteen handig gebruik van, want voorlopig blijven de resultaten in het WRC bij "le double chevron" uit.

De geruchten zwengelen ook aan dat Loeb mogelijks een (kleine) terugkeer zou maken in het WRC, maar daar wou de Belg Yves Matton nog niet te veel op ingaan.
  Foto: Citroën Racing

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 8 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons