van der Horst

Lohéac: Timmy Hansen opent met twee besttijden

Timmy Hansen in de fout - Peugeot T16 Supercar
Timmy Hansen in de fout - Peugeot T16 Supercar
Met de wedstrijd in het Franse Lohéac zijn we aanbeland bij de achtste van de twaalf te verrijden manches voor het FIA WK Rallycross en deze telt na de Belgische manche in Mettet ook mee voor het FIA Europees Rallycrosskampioenschap. Na de uitstap richting Canada in Trois-Rivieres komt het rallycrosscircus opnieuw richting Europa voor vier manches in Frankrijk, Duitsland, Italië en Turkije om dan in Argentinië het eerste WK Rallycross af te sluiten.
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg en diens Citroën DS3 verlieten Canada als leider voor de Volkswagen Polo van Toomas Hiekkinen, de Olbergs MSE Ford Fiësta van Reinis Nitiss, de tweede wagen uit de Olbergs MSE stal van Adreas Bakkerud en de tweede VW Polo van Anton Marklund. De beide Peugeots 208 van Hansen Motorsport met tweevoudig Europees kampioen Timur Timerzyanov en Timmy Hansen volgden in zesde en zevende stelling en misten hun start in het WK. Dit zijn de voornaamste gladiatoren die zullen strijden voor een podiumplaats in de eindafrekening van dit eerste WK in de geschiedenis van de Rallycross.

Maar liefst 37 SuperCars tekenden present in Frankrijk waaronder de reguliere rijders van het WK en EK, aangevuld met een horde Franse rijders die in eigen land willen schitteren. Alleen het Zweedse Höljes deed beter met 38 wagens op de inschrijvingslijst.

Tidemand versus Solberg
Tidemand versus Solberg
De Zweed Timmy Hansen won de eerste kwalificatiemanche op zaterdag voor de Audi S1 van Pontus Tidemand en kampioenschapsleider Petter Solberg. Hansen junior deed het nog eens over in de tweede heat, maar ditmaal gaf hij de Amerikaanse vedette Ken Block het nakijken die de tweede chrono liet optekenen voor Petter Solberg, Reinis Nitiss en Henning Solberg die de Citroën van de geschorste Doran opnieuw bemand .


Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Uiteraard zijn er op zondag nog twee kwalificatiesheats en alles kan nog veranderen. Maar voorlopig zijn enkele toppers zoals Block (12de) Heikkinen (14de), Labouille (15de), Henning Solberg (21ste), Andreas Bakkerud (23ste) en Jeanney (25ste) nog niet geklasseerd binnen de top 12 die doorgaan naar de halve finales. Jos Jansen en Koen Pauwels staan voorlopig respectievelijk 27ste en 33ste.

In Super1600 vecht Davy Van den Branden voor iedere meter, maar zijn Citroën is niet zo
snel als de concurrentie en hij staat op een voorlopige 22ste plaats op 30 wagens.

Filip Baelus, die in Mettet de Brabançonne liet weergalmen, staat bij de Touring Cars op een voorlopige zesde plaats. 

Foto's: Belgian VW Club-Georges De Coster-Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 6 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lohéac.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons