van der Horst

Loheac: Ekström leidt na eerste dag

Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Met de Franse manche van het World Rallycross RX in Loheac is het kampioenschap aanbeland aan zijn achtste wedstrijd. En met 31 wagens aan de start van een WK wedstrijd is het een nieuw record aantal deelnemers in een kampioenschap met een 20-tal reguliere rijders.
MDK - Ford Fiësta Supercar
MDK - Ford Fiësta Supercar
Een van die extra wagens is de Ford Fiësta van MDK die de Belgische kleuren kwam verdedigen en zich kwam voorbereiden op de rest van de Europese wedstrijden. Maar tijdens de eerste twee reeksen stond het geluk niet aan zijn zijde.

De Keersmaecker: “We kwamen naar Frankrijk om een goede set up te vinden, maar dat ging niet echt naar behoren. Tijdens de eerste manche had ik niet voldoende turbodruk door een lek en nadien kwam het nog tot een aanrijding door een wagen die begon te tollen voor mij. Tijdens de tweede start ging het stukken beter, maar ik belandde in een sandwich met verschillende wagens en brak daarbij een cardanas”.

Andreas Bakkerud - Ford Focus RS
Andreas Bakkerud - Ford Focus RS
MDK staat momenteel op de 24ste plaats en een halve finale is utopisch. Maar het testwerk gaat verder voor onze moedige landgenoot. De Zweed Mattias Ekström, die zijn leidersplaats in Canada moest afgeven aan tweevoudig wereldkampioen Petter Solberg, is duidelijk uit op revanche en won de eerste twee van de vier kwalificatieheats. De Zweedse Audi-rijder staat op een voorlopige pole voor opnieuw een schitterende Andreas Bakkerud, Sébastien Loeb, Timmy Hansen, Ken Block, Toomas Heikkinen, Petter Solberg, Robin Larsson, Davy Jeanney, Johan Kristoffersson, Reinis Nitiss en Kevin Hansen. Dat zijn de voorlopige 12 snelste rijders.

Sebastien Loeb, Timmy Hansen & Andreas Bakkerud
Sebastien Loeb, Timmy Hansen & Andreas Bakkerud
Vooral Sébastien Loeb is goed onderweg met een voorlopige derde plaats in zijn thuiswedstrijd. Ook teammaat en landgenoot Davy Jeanney staat reeds met een voet in de halve finale.Er staan imeers voorlopig vier Peugeots van Hansen Motorsport binnen de top 12 die naar de halve finales gaan. Timerzyanov zien we morgen niet meer na een zware crash en een platte Ford voor de Rus. Ook Anton Marklund moet morgen zijn VW Polo nog flink de sporen geven, want de Zweed staat pas 16de met ondermeer nog Grönholm en Rustad voor hem.

Ulrik Linnemann (Peugeot) en Kasparas Navickas (Skoda)
Ulrik Linnemann (Peugeot) en Kasparas Navickas (Skoda)
In Super1600 is het  Kasparas Navickas die voorlopig de troepen leidt voor kampioenschapsleider Ulrik Linnemann in zijn Peugeot 208 en Krisztián Szabo in de  Škoda FabiaFoto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Frankrijk.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons