van der Horst

Loix krijgt vrijgeleide in Rallye de Wallonie

Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix gaat zondag in zijn Fabia R5 als leider de slotdag in van de 33ste Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgische kampioenschap. De Limburger kreeg de koppositie in zijn schoot geworpen toen François Duval van de baan ging zaterdagavond.
François Duval - Citroën DS3 R5
François Duval - Citroën DS3 R5
François Duval begon zaterdag in zijn DS3 R5 als leider aan de tweede en langste dag van de Rallye de Wallonie. De Waal stond verrassend aan kop na de twee ritten op de citadel vrijdag en diepte al even verrassend die voorsprong verder uit op zaterdag. Kris Princen kon het helse tempo niet volgen en schoof van de weg met de opgave tot gevolg. Freddy Loix leek te laten begaan tot de wegen begonnen op te drogen.

Vincent Verschueren-Hostens - Skoda Fabia R5 Godrive
Vincent Verschueren-Hostens - Skoda Fabia R5 Godrive
De Limburger keek dan wel al aan tegen een achterstand van ongeveer 40 seconden op een ontketende Duval. Loix kroop 's middags terug gestaag in het spoor van Duval, maar die leek alles onder controle te hebben, tot in Vedrin, de slotproef op zaterdag. Duval ging van de baan en moest opgeven.



Tom Van Rompuy / Bert Feys - Citroën DS3 R5
Tom Van Rompuy / Bert Feys - Citroën DS3 R5
Daardoor krijgt Loix een vrijgeleide naar zijn vierde opeenvolgende winst. Xavier Bouche en Vincent Verschueren kunnen zorgen voor een volledig Skoda-podium. Zij volgen op ongeveer een minuut. Guillaume Dilley (DS3 R5) ligt echter nog op vinkeslag.

In klasse R2 leidt Polle Geussens in zijn Fiesta, voor Guillaume De Ridder in een Peugeot 208 R2. Bij de historics vechten de M3's van Didier Vanwijnsberghe en Manu Bouts een verbeten secondeduel uit.

Zondag staan er nog acht proeven op het programma.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 30 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons