van der Horst

TAC Rally: Loix scoort hattrick in Tielt

Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix heeft na een spannende wedstrijd de 43ste TAC Rally op zijn naam geschreven. Voor de Skodarijder was het de derde winst in evenveel BK-wedstrijden. Kris Princen (Peugeot 208 T16) en Kevin Demaerschalk (DS3 R5) schoven mee het podium op.
Loix moest in de openingsfase wel Kris Princen voor zich dulden. De Limburger was onderweg op het verkeerde schoeisel waardoor Princen een voorsprong kon uitbouwen van twaalf seconden na de openingslus. Maar na de middag kwam Loix onder stoom, knabbelde gestaag zijn achterstand weg en nam de koppositie over in de negende van veertien proeven. Loix stond die plaats niet meer af, ook al forceerde Princen nog iets op het einde toen de hemelsluizen open gingen. Princen strandde uiteindelijk op amper 6,4 seconden van Loix, die uiteraard zijn leidersplaats in het BRC verstevigt.

Kevin Demaerschalk snoepte in extremis nog de laatste podiumstek af van Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). Verschueren verloor zaterdagochtend een half minuut en was op achtervolgen aangewezen. Hij ging Demaerschalk uiteindelijk voorbij, maar de DS-piloot knokte alsnog terug. Claudie Tanghe (Ford Fiesta R5) had ook een rol van betekenis kunnen spelen, maar schoof in een gracht in de vijfde proef.

Hans Weijs Jr. vervolledigde de top vijf met de BMW i130. De Nederlander kroonde zich in geen tijd tot publiekslieveling, en hield de andere BMW's ver achter zich. Steven Dolfen (Peugeot 208 R2) was snelste bij de voorwielaangedreven wagens, Jelle Vermeire (Ford Fiesta R2) was dan weer de beste Junior. Bij de historics ging de winst naar Stefaan Stouf (Porsche 911).



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 9 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons