van der Horst

Londen: Alles wat u moet weten in aanloop naar de E-Prix

Start vrije trainingen Londen E-Prix 1
Start vrije trainingen Londen E-Prix 1
Dit weekend is het zover, dan gaat de finale van het Formule E kampioenschap door in Londen. Het eerste seizoen in de nieuwe era werd er eentje van hoogtes en laagtes, maar zondag kennen we de opvolger van Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot zal zichzelf helaas niet opvolgen als kampioen. Voor vier piloten zit de titel er wel nog in, waarvan Dennis, Cassidy en Evans de grootste kanshebbers zijn.
  • Dreamdrive
Net zoals vorig jaar zal de Excel Arena en de wegen daarrond het tracé vormen voor de Londen E-Prix. Het blijft nog steeds een van de uniekste circuits ter wereld, waar de rijders finishen in een evenementenhal. Op de laatste sector na, waar enkele bochten wegens werken aangepast moesten worden, blijft het circuit ongewijzigd tegnover vorig jaar.

Jake Dennis
Jake Dennis
Alle ogen zijn gericht op drie namen: Jake Dennis (Avalanche Andretti), Nick Cassidy (Envision Virgin) en Mitch Evans (Jaguar). De Brit heeft een serieus voordeel na zijn winst in Rome, waardoor de druk vooral bij de twee Nieuw-Zeelanders in het gezelschap gaat liggen. Overigens kan Dennis het al afmaken op zaterdag, waardoor er zondag alleen nog voor de prestige zal gereden worden. Maar dan moet hij wel voor Cassidy en Evans eindigen en laat de Avalanche Andretti-piloot net een heel goede staat van dienst hebben op het Londense tracé. Nog een kanshebber is Pascal Wehrlein (Porsche), al gaat die wel op een klein mirakel moeten rekenen wil hij nog aanspraak maken op de titel.

De wedstrijd zelf zal in vooravond afgewerkt worden. Beginnen doen ze op vrijdag om 18:10 uur met de eerste vrije training, om dan zaterdag pas om 11:30 uur te beginnen met de tweede sessie. De kwalificaties starten om 13:40 uur en de race om 18:03 uur. Op zondag doen de heren dit alles nog een keertje over. Zoals steeds zullen alle vrije trainingen te zien zijn op de verschillende kanalen van de organisaties. Voor de kwalificaties kan u rekenen op RTBF Auvio vanaf 13:30 uur, terwijl de Waalse zender en Eurosport 2 de race zullen uitzenden (voor deze laatste onder voorbehoud).
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag18:10 - 18:40
Vrije Trainingen 2zaterdag11:30 - 12:00
Kwalificatieszaterdag13:40 - 14:55
Londen E-Prix 1zaterdag18:03 - 19:00
Vrije Trainingen 3zondag11:30 - 12:00
Kwalificatieszondag13:40 - 14:55
Londen E-Prix 2zondag18:03 - 19:00
 
Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 25 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Londen 1 en Londen 2.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons