van der Horst

Londen: Alles wat u moet weten in aanloop naar de E-Prix

Start 2021 Londen E-Prix 2
Start 2021 Londen E-Prix 2
London calling! Met nog vier races te gaan zijn we in de Formule E enorm dicht tegen het einde van een era en het einde van een enorm spannend kampioenschap. Nog twee steden staan er op het programma, te beginnen met Londen. Wederom is de Excel Arena het strijdperk voor dit weekend, waar men eerst door een evenementenhal rijdt om de rest er rondom af te werken. Een overzicht van wat u zich kan verwachten.
Vorig jaar mocht de Excel Arena voor het eerst de Formule E ontvangen, met een jaar vertraging met dank aan COVID-19. Toen al was het een uniek circuit, al waren er na de race ook veel frustraties. Vooral over de twee 90 graden bochten die er toen geposteerd waren en door de vele crashes die deze veroorzaakten. Stoffel Vandoorne kan er van meespreken. De parcoursbouwer is daar gelukkig van af gestapt en heeft die sectie herleidt naar twee chicanes.

Lucas di Grassi als eerste over de lijn, maar achteraf teruggezet
Lucas di Grassi als eerste over de lijn, maar achteraf teruggezet
Vandoorne vertrok toen uit de Britse hoofdstad met enorm gemengde gevoelens. De Rumbekenaar reed er naar de pole in race twee en controleerde deze race perfect, totdat hij aangereden werd door Oliver Rowland en toen een kruis kon maken over het kampioenschap. Daarnaast was er ook de beruchte "pitgate". Op het moment dat een safety car uit was, ging Lucas di Grassi onverwacht de pits in, reed direct terug naar buiten om zo ineens aan de leiding te komen. Lang kon de Braziliaan er niet van genieten, want hij werd tijdens de race nog gediskwalificeerd. De reden: hij stond niet volledig stil toen hij terug vertrok. Het was één van de vele gaten in het reglement die toen moesten gedicht worden.

Wie dit weekend alles wil volgen, moet vanaf vrijdagavond al op post zijn, want de eerste vrije training vindt dan om 18:15 uur plaats. De volgende sessie gaat op zaterdag door vanaf 10 uur. Om 11.40 uur staan de groepskwalificaties en duels gepland om dan af te tellen naar 16 uur, wanneer de start wordt gegeven. Op zondag hebben de kwalificaties en race hetzelfde tijdslot, alleen de vrije training is een halfuurtje vroeger om 9.30 uur. Zoals steeds zijn alle vrije trainingen te volgen op de kanalen van de organisatie. Voor de kwalificaties kan u zowel op zaterdag als zondag terecht op RTBF Auvio vanaf 11:30 uur. Hebt u deze gemist? Geen probleem, want Eurosport 2 zendt deze vanaf 15 uur nogmaals uit. RTBF Auvio is wel al vanaf 15:30 uur van de partij voor de race, terwijl Eurosport pas overschakelt om 15:50 uur.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag18:15 - 18:45
Vrije Trainingen 2zaterdag10:00 - 10:30
Kwalificatieszaterdag11:40 - 12:55
Londen e-Prix 1zaterdag16:00 - 17:00
Vrije Trainingen 3zondag09:30 - 10:00
Kwalificatieszondag11:40 - 12:55
Londen e-Prix 2zondag16:00 - 17:00

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 26 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Londen 1 en Londen 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons