van der Horst

Londen: BMW boven in verregende vrije training 2

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Waarvoor gevreesd werd gisteren, is vandaag werkelijkheid geworden. Het regent in Londen, waardoor de rijders in de Formule E voor het eerst met een verschil zitten tussen het droge binnengedeelte en de natte baan buiten. Wie zich in zijn sas voelde in die omstandigheden was BMW i Andretti Motorsport. Zowel Maximilian Günther als Jake Dennis eindigden bovenaan de tabellen. Anderen kwamen er minder goed vanaf, onder wie Stoffel Vandoorne (Mercedes).
Heel de nacht heeft het geregend over de Britse hoofdstad en dat viel op aan het outdoor-gedeelte van het circuit, dat er kletsnat bij lag. Het gevolg was dat er zich verraderlijke situaties voordeden. Dat heeft ook Vandoorne gemerkt, aangezien de Rumbekenaar al na vier minuten spinde over een zebrapad en met zijn wagen in de muur schoof. Sessie over voor de Mercedes-piloot, minder dan twee uur voor de kwalificaties. Vandoorne zal dus over bijzonder weinig informatie beschikken over de mogelijke omstandigheden straks. Ook Lucas di Grassi moest tegen het einde van de sessie met een wankelende wagen terugkeren, nadat zijn wiel rechtsachter ook de muur had geraakt.

Wie zich toch een beetje kon settelen in dit weer, waren de jongens van BMW. Günther zette de snelste tijd op de tabellen, voor zijn teamgenoot Dennis. André Lotterer (Porsche) eindigde op een derde plaats, terwijl Alex Lynn (Mahindra) en Sérgio Sette Câmara (Dragon/Penske Autosport) de top 5 vervolledigden. Opvallend was de iets mindere resultaten van Jaguar - plaatsen elf en twaalf - maar vooral die van DS Techeetah, die pas als achttiende en negentiende over de meet reden. Dat terwijl beiden gisteren nog top 5 reden, weliswaar in het droge. Is dit een voorteken van een interessante kwalificatiesessie? We zullen het zien vanaf 12 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons