van der Horst

Londen e.Prix: Race 2: Nelson Piquet Jr. is de eerste Formule E kampioen

Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR
Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR
Sébastien Buemi (e.dams-Renault) verkleinde gisteren met de zege in de eerste race in Londen zijn achterstand in het kampioenschap op Piquet Jr. tot slechts 5 punten. Dat het nog spannend zou worden voor de titel bleek na de kwalificaties waar Buemi de vijfde tijd realiseerde daar waar Piquet slechts een zestiende startpositie kon bemachtigen. Maar in de race kreeg Piquet (NEXTEV TCR) wat hulp va zijn landgenoot Bruno Senna (Mahindra), die Buemi niet voorbij liet waardoor de Zwitser bleef steken op de vijfde positie en dat terwijl Piquet langzaam met hulp van zijn teamgenoot opklom tot de zevende positie. Piquet haalde genoeg punten binnen om met één punt verschil tot kampioen gekroond te worden. Sam Bird (Virgin Racing) won de race voor onze landgenoot Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing).
Start race 2
Start race 2
In het eerste gedeelte van de race bleef het klassement min of meer stabiel zodat Buemi op dat ogenblik virtueel kampioen was. Maar na het wisselen van de wagen ging Buemi in de fout en verloor een plaats aan Bruno Senna, een race-incident dat wel bepalend bleek voor de titelkoers. Even later kwam het peloton bijeen toen de safety car buiten kwam na een sortie van Fabio Leimer (Virgin Racing). Bij de herstart liet Oliver Turvey (NEXTEV TCR) zijn ploegmaat Piquet Jr. voor waarna de Braziliaan ook nog voorbij Salvador Duran ging.

Piquet lag nu in achtste positie en had de titel in handen als Buemi zijn plaats niet kon verbeteren maar de Zwitser zat vast achter Senna die er alles aan deed om te verhinderen dat Buemi hem voorbij kon. Zo werd Piquet met 144 punten alsnog kampioen zij het met slechts één puntje verschil op Buemi.    

Podium Londen e.Prix race 2
Podium Londen e.Prix race 2
Stéphane Sarrazin (Venturi) kwam als eerste over de lijn maar de Fransman bleek zijn energiequota overschreden te hebben en kreeg een tijdstraf van 49 seconden. De zege ging alzo naar Sam Bird en onze landgenoot d’Ambrosio werd na zaterdag opnieuw tweede nu voor zijn teamgenoot Loïc Duval. D' Ambrosio eindigt met 113 punten het kampioenschap op een mooie vierde plaats na Piquet, Buemi en di Grassi.


Londen e.Prix; uitslag race 2:

01. Sam Bird (Virgin Racing) 45:48.792
02. Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) +6.973
03. Loïc Duval (Dragon Racing) +9.430
04. Bruno Senna (Mahindra Racing) +10.147
05. Sébastien Buemi (e.dams-Renault) +10.689
06. Lucas di Grassi (Audi Sport AB) +11.204
07. Nelson Piquet Jr. (NEXTEV TCR) +11.561
08. Salvador Duran (Amlin Aguri) +12.402
09. Oliver Turvey (NEXTEC TCR) +14.142
10. Nicolas Prost (e.dams-Renault) +14.535

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 28 juni 2015.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons