van der Horst

Londen E-Prix geschrapt van kalender (UPDATE)

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Wat al langer vermoeden werd, is nu ook bevestigd. De London E-Prix, voorzien als de finaleronde eind juli, is nu officieel geschrapt van de Formula E-kalender. De reden hiervoor is dat de Excel Arena, waar de race zou plaatsvinden, op dit moment dient als een tijdelijk veldhospitaal voor de woedende coronacrisis. De organisatie liet alvast weten nog altijd naar oplossingen te zoeken.
Formula E keert terug naar Londen
Formula E keert terug naar Londen
De Formula E-organisatie probeert ondanks de Covid 19-pandemie nog altijd om het seizoen af te werken. Zo wordt de overweging gemaakt om naar bestaande circuits te trekken, weliswaar achter gesloten deuren. Volgens The Race zou de organisatie nog drie manches willen organiseren tot en met september om zichzelf dan een buffer van anderhalve maand te geven, aangezien de discipline vanaf volgend seizoen de status van wereldkampioenschap krijgt. Waar die drie wedstrijden zullen plaatsvinden, staat nog niet vast.

Ondertussen volgen de piloten van DS Techeetah - Jean-Éric Vergne en Antonio Félix da Costa - het voorbeeld van verschillende F1-teams. Ze staan vrijwillig een deel af van hun loon, terwijl een deel van het teampersoneel economisch werkloos is. Ze zijn overigens niet de enigen. Ook Mercedes, Porsche en Jaguar hebben die stap al gezet.

UPDATE: net zoals bij de Londen E-Prix kregen tickethouders de melding dat de New York E-Prix nu ook officieel geschrapt is.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 1 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons