van der Horst

Londen: Jake Dennis bovenaan in onderbroken vrije training

Start vrije trainingen Londen E-Prix 1
Start vrije trainingen Londen E-Prix 1
Na de eerste vrije training voor de Londen E-Prix gisterenavond, was het vanochtend tijd voor de tweede sessie. De snelste tijd was voor Jake Dennis. De Brit van Avalanche Andretti deed dat in de laatste minuten, nadat de training even was stilgelegd. Dennis bleef landgenoot Oliver Rowland (Mahindra) en André Lotterer (Porsche) voor. Stoffel Vandoorne (Mercedes) besloot als achtste.
Net als gisteren leek het een rustige sessie te worden, tot tien minuten voor tijd de rode vlag gezwaaid werd. Dan Ticktum (NIO 333) stond namelijk stil in de eerste bochten buiten de ExCel Arena. De rijders kregen hierdoor nog slechts drie minuten om een snel rondje af te werken en daarbij zette Dennis de snelste tijd op de tabellen.

Opvallend ook was dat Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) het lastig lijkt te hebben op het Londense tracé. Zelfs in het indoor-gedeelte, waar de meeste grip te vinden, kampte de Zwitser met overstuur, terwijl zijn concurrenten in het klassement Mitch Evans (Jaguar) en Vandoorne het circuit wel onder de knie hebben met hun respectieve zesde en achtste plaats. Of er beterschap komt voor Mortara, zien we vanaf de kwalificaties om 11.40 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons