van der Horst

Londen: Jake Dennis verslaat Stoffel Vandoorne voor pole

Jake Dennis
Jake Dennis
Jake Dennis verliet vorig jaar de Londen E-Prix met een overwinning, vandaag start de Brit vanaf pole voor eigen volk. De Avalanche Andretti-piloot was zowel in de groepskwalificatie als in elk duel de snelste en versloeg in de finale Stoffel Vandoorne (Mercedes). Wat wel goed nieuws is voor de Rumbekenaar, is dat al zijn naaste concurrenten voor de titel buiten de top acht starten.
Vandoorne lijkt zijn goede vorm weer terug te vinden. Net zoals tijdens de eerste race in New York, was onze landgenoot ook de snelste in zijn groepskwalificaties. Dat terwijl Mitch Evans (Jaguar) een mindere kwalificatiesessie kende en pas als achtste over de meet kwam. Achteraf werd deels de schuld gelegd bij Lucas Di Grassi (ROKiT Venturi), die onder meer de Kiwi hinderde tijdens zijn eerste run. Iets waar de stewards in volgden en daardoor alle tijden van de Braziliaan schrapten en dus moet die achteraan starten. Maar het werd nog gekker, want zowel Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) als Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) konden ook niet doorstoten richting de duels. Zij starten respectievelijk als negende en dertiende.

Hiermee was het voor Vandoorne duidelijk: elke plaats dat hij kon winnen op zijn concurrenten is een extra buffer voor meer punten tijdens de race straks. De Rumbekenaar versloeg eerst André Lotterer (Porsche), om dan Sérgio Sette Câmara (Dragon / Penske Autosport) te verschalken, maar de man in vorm - en met het publiek achter zich - Dennis was net iets te snel. Nyck de Vries (Mercedes) en Sette Câmara bemannen de tweede startrij, terwijl Oliver Askew (Avalanche Andretti) de top vijf vervolledigt. Nu is het aftellen tot de race, die om 16 uur van start gaat.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons