van der Horst

Londen: Norman Nato start het beste

Norman Nato - Nissan Formula E Team
Norman Nato - Nissan Formula E Team
Het laatste raceweekend van dit Formule E seizoen is vandaag van start gegaan in Londen. Met een eerste vrije training in en rond de Excel Arena kregen we al een eerste waardemeter en het was Norman Nato die er de snelste was. De Nissan-piloot kon nipt Sébastien Buemi (Envision Racing) achter zich houden, terwijl teamgenoot Sascha Fenestraz als derde geklasseerd werd. Al ging de voornaamste aandacht naar de heren die dit weekend de strijd om de titel zullen beslechten.
  • Powercars
Hoewel er mathematisch nog vier kandidaten zijn, ging de aandacht vooral naar de top drie in de stand: Jake Dennis (Avalanche Andretti), Nick Cassidy (Envision Racing) en Mitch Evans (Jaguar). En wat bleek, Dennis staat er het minst solide voor. Althans als we moeten afgaan op de gesprekken die hij voerde met zijn ingenieur. De Brit kloeg vooral over onderstuur in het indoor gedeelte, wat de Londen E-Prix uniek maakt. Dennis eindigde de sessie net buiten de top tien. We hoorden Cassidy en Evans vrij weinig, maar gezien zij continu bovenaan meedraaiden en respectievelijk als achtste en vijfde de sessie concludeerden, geeft dit aan dat ze zich nog niet gewonnen geven.

Ondertussen waren beide Nissan rijders in goede doen. Tot vlak voordat de vrije training afgevlagd werd waren Nato en Fenestraz zelfs één en twee. Dat tot wanneer Buemi zich er tussen smeet en op zes duizendsten van een seconde strandde van Nato. Ook Maximilian Günther kon zich nog naar een vierde plek werken en neemt als enige de honneurs waar als het op DS aangedreven wagens aankomt. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kon zich niet echt tonen en eindigde als veertiende. Hiermee zit de eerste dag van drie er op. Morgen start de tweede dag logischerwijs met een tweede training, die om 11:30 uur plaatsvindt.

Foto: NISMO



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 28 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons