van der Horst

Londen: Sérgio Sette Câmara topt de vrije training

Sérgio Sette Câmara - Dragon / Penske Autosport
Sérgio Sette Câmara - Dragon / Penske Autosport
Tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Londen E-Prix was het Sérgio Sette Câmara die de snelste tijd op de tabellen zette. De Braziliaan van Dragon/Penske Autosport deed dit in de laatste minuten van de sessie en bleef hiermee de Kiwi's Mitch Evans (Jaguar) en Nick Cassidy (Envision Racing) voor. Stoffel Vandoorne (Mercedes) eindigde als achtste.
  • Prospeed Competition
Voor de eerste sessie was het vooral terug wennen aan de speciale condities tijdens de Londen E-Prix, waar men zowel in- als outdoor rijdt. Over het algemeen verliep de sessie zonder problemen, al maakte Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) wel bijna kennis met de bandenmuur in bocht één. Ondertussen krikte Sette Câmara zijn vertrouwen op sinds de passage in New York, gezien hij de beste tijd op de tabellen zette. Hetzelfde kan gezegd worden van Cassidy. De meest opvallende naam vooraan was deze van Antonio Giovinazzi (Dragon/Penske Autosport). Vandoorne en teamgenoot Nyck de Vries zijn ook weer bij de les, gezien hun respectievelijke achtste en vijfde tijd.

Morgen om 10 uur staat de tweede training op het programma alvorens de kwalificaties op gang komen.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 29 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons