van der Horst

London e.Prix: Buemi kampioen – Prost winnaar

Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sébastien Buemi (Renault e.dams) reed zich zondagmorgen naar de pole voor de tweede race van de Formula E te London. De drie punten die deze prestatie opleverde brachten de Zwitser in de puntenstand op gelijke hoogte van Lucas di Grassi (Abt Audi Sport). De Braziliaan stootte immers niet door naar de superpole en pakte geen punten. Het beloofde dus een heel spannende wedstrijd te worden maar al in de eerste ronde reed de Braziliaan in op zijn tegenstrever voor de titel. Beide rijders konden de race verder zetten maar in de punten eindigen zat er niet meer in voor hen. De enige hoop om toch punten te scoren was de snelste rondetijd neer te zetten en dat lukte Buemi ook met zijn tweede wagen. Buemi behaalde de titel, zijn ploegmaat Nicolas Prost won net als gisteren de race.
Jean-Éric Vergne - DS Virgin Racing
Jean-Éric Vergne - DS Virgin Racing
De zege voor Renault e.dams was volledig want naast de titel bij de rijders behaalde het Franse team ook de titel bij de teams nadat Nicolas Prost de race won. Abt Audi Sport is ook bij de teams tweede in het kampioenschap. Prost was net als zaterdag ongenaakbaar en won de race met meer dan 8 seconden op Daniel Abt (Abt Audi Sport). Jean-Éric Vergne (DS Virgin Racing) reed zich voor de tweede maal op rij naar het podium en werd ook nu derde. Nick Heidfeld (Mahindra Racing) eindigde vierde net achter Vergne en Antonio Félix da Costa (Team Aguri) sloot de top vijf af.

Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) besloot zijn seizoen met een zesde plaats, de Belg ging zijn teamgenoot Loïc Duval vooraf. In het kampioenschap pakt d’Ambrosio de vijfde plaats na Buemi, di Grassi, Prost en Sam Bird. Stéphane Sarrazin (Venturi FE), Bruno Senna (Nextev TCR) en Nelson Piquet Jr. (Nextev TCR) sloten de top tien af.

Na de race kreeg di Grassi een drive through straf voor het aanrijden van Buemi, een straf die omdat de race al gereden was werd omgezet in 50 seconden straftijd. Aangezien di Grassi lang stil stond in de pits na de aanrijding en dus achteraan finishte maakt de straf niets uit noch voor de uitslag, noch voor de eindstand in het kampioenschap.

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 3 juli 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons