van der Horst

London e.Prix: Eerste zege dit jaar voor Nicolas Prost

Nicolas Prost - Renault e.dams
Nicolas Prost - Renault e.dams
Nicolas Prost (Renault e.dams) heeft op overtuigende wijze de eerste race van de London e.Prix gewonnen. De Franse piloot had een voorsprong van 5 seconden op Bruno Senna (Mahindra Racing). Jean-Éric Vergne (DS Virgin Racing) vervolledigde het podium. Titelpretendenten Lucas di Grassi (Abt Audi Sport) en Sébastien Buemi (Renault e.dams) gingen met elkaar in de clinch met de vierde plaats als inzet. Het was de Braziliaan die uiteindelijk aan het langste eind trok en zo een belangrijke stap zette richting titel. Di Grassi gaat de finale race in met een voorsprong van drie punten op Buemi.
Lucas di Grassi - Abt Audi Sport
Lucas di Grassi - Abt Audi Sport
Prost vertrok van op de pole en won vrij gemakkelijk de eerste van twee races die in Londen gereden worden en dit niettegenstaande een late safety car periode die de wagens terug bij elkaar bracht. Achter Senna leek Oliver Turvey ( NEXTEV TCR) op weg naar een plaats op het podium tot hij op enkele ronden voor het einde van de race de muur inging. Vergne erfde de derde plaats over, di Grassi geraakte even voorbij de Fransman maar Vergne vocht terug herwon zijn positie maar raakte daarbij de wagen van di Grassi. Met een beschadigde wagen wist de Braziliian nog vierde te worden voor Buemi die op het einde van de race nog voorbij de wagen van Sam Bird (DS Virgin Racing) geraakte toen die alle power verloor.

Bird werd nog zevende achter Antonio Félix da Costa (Team Aguri). De achtste plaats was voor Nick Heidfeld (Mahindra Racing) en onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) pakte de negende plaats. De Duitser maakte echter tweemaal gebruik van zijn fanboost en kreeg een penalty die hen terug wierp naar de dertiende plaats. Jérôme d’Ambrosio schoof zo op naar de achtste plaats en ook Mike Conway (Venturi ) en Stephane Sarrazin (Venturi) schoven een plaats op binnen de top tien.

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 3 juli 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons