van der Horst

Lone Star Le Mans: Rebellion Racing zonder problemen

Rebellion Racing - Rebellion R13
Rebellion Racing - Rebellion R13
Veel spanning leverde de Lone Star Le Mans race op het COTA niet op. Gehandicapt door de succes balance moesten de Toyota TS050 Hybrid een seconde per ronde toegeven op de Rebellion R13. Vertrokken van op de pole reed deze laatste dan ook weg van de beide Japanse bolides om te winnen met praktisch een minuut voorsprong op de Toyota #8.
Start Lone Star Le Mans 2020
Start Lone Star Le Mans 2020
Gustavo Menezes, Bruno Senna en Norman Nato wonnen hun tweede WEC race voor de Toyota van Buemi/Nakajima/Hartley. De Toyota TS050 Hybrid van Kobayashi/Lopez/Conway vervolledigde het podium maar op 2 ronden van de winnende Rebellion. In de LMP2 klasse was de zege voor de United Autosports ORECA 07 van Filipe Albuquerque, Phil Hanson en Paul Di Resta, die na een midere start nog wist terug te komen om de zege af te snoepen van de Jackie Chan DC Racing ORECA 07 van Tung/Aubry/Stevens.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR GTE
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR GTE
In de GTE Pro klasse reed de Aston Martin Vantage AMR #95 van Marco Sorensen en Nicki Thiim van start tot finish aan de leiding. De Porsche 911 RSR #92 van Christensen/Estre en de AF Corse Ferrari 488 GTE #51 van Calado/Pier Guidi maakten het podium vol. De Aston Martin van Maxime Martin en Alex Lynn kwam als vierde in de klasse over de meet. Ook in de GTE-Am klasse domineerde Aston Martin. De TF Sport Vantage van Salih Yoluc, Jonny Adam en Charlie Eastwood haalde het voor de Aston Martin Racing Vantage (Dalla Lana/Turner/Gunn). De Team Project 1 Porsche #56 (Perfetti/Hörr/Cairoli) behaalde de bronzen medaille. De Dempsey Proton Racing Porsche van onze landgenoot Arien De Leener kwam als negende over de meet. Opvallend alle 30 gestarte wagens bereikten ook de eindmeet.

Foto's: Rebellion Racing, Toyota Gazoo Racing & Porsche AG
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 24 februari 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons