van der Horst

Long Beach: Antonio Félix da Costa snelste maar pole gaat naar Sam Bird

Antonio Félix da Costa - Team Aguri
Antonio Félix da Costa - Team Aguri
Bij de eprix van Long Beach was Antonio Félix da Costa in de super pole sneller dan Sam Bird (DS Virgin) en Lucas di Grassi (ABT Schaeffler). Bij de technische controle bleek de bandenspanning op de wagen van Félix da Costa te laag, de Portugees zal de start moeten nemen van op de laatste plaats. Puntenleider Sebastien Buemi (e.dams-Renault) haalde de super pole niet en start als zevende. Jérôme d’Ambrosio start van op de negende startplaats.
Opvallend is dat Team Aguri als enige niet koos voor een nieuw aandrijfsysteem maar nog steeds gebruik maaakt van het uniforme systeem van vorig jaar. Het belette Antonio Félix da Costa niet om in Long Beach de pole te pakken in een tijd van 57.198. Bird en di Grassi moesten ieder minder dan een tiende seconde toegeven aan de Portugees. De vierde tijd was voor Stéphane Sarrazin (Venturi), de laatste piloot die de super pole bereikte was Nick Heidfeld (Mahindra), maar de Duitser maakte in de laatste bocht een foutje en moest zich tevreden stellen met de vijfde tijd. Maar door een te lage bandenspanning verloor Félix da Costa zijn mooie uitgangspositie en moet achteraan de grid plaats nemen.

Jérôme d'Ambrosio
Jérôme d'Ambrosio
De snelste piloot die niet doordrong naar de super pole was Robin Frijns (Andretti Autosport), hij start van op de derde lijn naast Heidfeld. Daniel Abt (ABT Schaeffler) pakte de zevende tijd voor de twee e.dams-Renault rijders Buemi en Nicolas Prost. Jérôme d’Ambrosio, de winnaar van de vorige race, raakte ditmaal niet verder dan de tiende tijd maar door de diskwalificatie van Félix da Costa schuift de Belg op naar de negende startplaats.

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 2 april 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons