van der Horst

Long Beach: Chip Ganassi Racing domineert en pakt 1-2 zege

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
In de straten van Long Beach werd de kortste race op de kalender van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship afgewerkt en het was Chip Ganassi Racing dat de race domineerde met hun Cadillac's. De #01 van Renger van der Zande en Sébastien Bourdais reed bijna constant op kop en bleef de zusterwagen van Earl Bamber en Alex Lynn voor. Heel het weekend stond er geen maat op het Nederlands/Franse duo, nadat zij op één sessie na altijd al bovenaan eindigden.
  • Hamofa Performance
Voor de derde plaats werd er nog wel hevig gestreden tussen de Meyer Shank Racing Acura en de Action Express Racing Cadillac. Toch liep de race slecht af voor beiden. Ze raakten elkaar, waarvan de JDC-Miller Motorsports Cadillac van Richard Westbrook en Tristan Vautier kon profiteren om naar de derde plaats te klimmen. Meyer Shank Racing moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats en Action Express Racing kwam toe als vijfde. De Wayne Taylor Racing Acura eindigde als zesde en laatste in de klasse.

In GTD Pro ging de winst naar de Heart of Racing Aston Martin. Ross Gunn en Alex Riberas namen de kop over nadat de Corvette van Jordan Taylor en Antonio Garcia bestraft werd. De polesitter lag goed in de wedstrijd, maar tijdens de pitstops rolde een wielmoer op de baan, die een gat in de radiator van de Pfaff Motorsports Porsche sloeg, waardoor de Porsche moest opgeven. Hierdoor kon de Vasser Sullivan Lexus van Jack Hawksworth en Ben Barnicoat naar plaats twee opschuiven en kwam net geen anderhalve seconde achter de winnende Aston Martin aan.

Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Bij de GTD's ging de winst naar de BMW van Paul Miller Racing. Bryan Sellers en Madison Snow kenden ook daar een zeer goed weekend en bezorgdrn zo de BMW M4 GT3 een eerste overwinning op Amerikaanse bodem. Tweede eindigde de Gradient Racing Acura van Mario Farnbacher en Marc Miller, terwijl de top drie afgesloten werd door de Vasser Sullivan Lexus van Aaron Telitz en Frankie Montecalvo. Jan Heylen en Ryan Hardwick eindigden als vijfde in de Wright Motorsports Porsche, terwijl Maxime Martin vooraan te vinden was. Onze landgenoot vocht zelfs een duel uit met Sellers, maar dat eindigde slecht af. De Aston Martin eindigde in de muur met een opgave tot gevolg.

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 10 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Long Beach.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons