van der Horst

Long Beach ePrix: Eerste zege voor Nelson Piquet Jr

Nelson Piquet - China Racing
Nelson Piquet - China Racing
Vijfendertig jaar nadat zijn vader de GP van Long Beach won heeft Nelson Piquet Jr (China Racing) er de ePrix voor elektrische formule wagens op zijn naam geschreven. De Braziliaan kwam als eerste over de lijn met in zijn zog de Spark-Renault SRT01-E bolides van Jean-Eric Vergne (Andretti Autosport) en Lucas di Grassi (Audi Sport Abt). Di Grassi neemt in de tussenstand van het kampioenschap de leiding over van Nicolas Prost, terwijl Piquet opschuift naar de tweede positie. Jérôme D’Ambrosio, die als negende was gestart, finishte als zesde.
Start Long Beach ePrix
Start Long Beach ePrix
Niet Sébastien Buemi (e.dams-Renault) vertrok van op de pole, maar Daniel Abt (Audi Sport Abt), de Zwitser had immers teveel energie verbruikt tijdens de kwalificatie en werd teruggezet naar de tiende startplaats. In de eerste bocht nam de als derde gestarte Nelson Piquet de leiding en niettegenstaande twee safety car periodes, kwam de koppositie van de Braziliaan nooit meer in gevaar. Kort moest hij bij het pitten de leiding overlaten aan zijn landgenoot Bruno Senna (Mahindra Racing) om daarna onmiddellijk zijn positie terug in te nemen wanneer Senna van wagen wisselde.

Podium Long Beach ePrix
Podium Long Beach ePrix
Abt verloor bij de pitstop zijn tweede plaats aan Jean-Eric Vergne en kreeg daarna nog een drive-through straf voor overmatig energieverbruik. Lucas di Grassi schoof zo op naar de derde plaats en pakt de leiding in de puntenstand met één puntje voorsprong op de winnaar Piquet. Buemi klom op van de tiende startplaats naar de vierde plaats in de eindstand net voor Bruno Senna die tijd verloor bij zijn wagenwissel. Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) kwam als zesde over de finishlijn. Nicolas Prost de winnaar van de vorige race werd ook bedacht met een drive-through en viel zo terug naar de veertiende plaats.

Uitslag ePrix Long Beach 2015

01. Nelson Piquet (China Racing) 39 ronden
02. Jean-Eric Vergne (Andretti Autosport) +1.705
03. Lucas di Grassi (Audi Sport Abt) +2.994
04. Sébastien Buemi (e.dams-Renault) +3.518
05. Bruno Senna (Mahindra Racing) +8.844
06. Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) +13.460
07. Antonio Felix da Costa (Amlin Aguri) +16.171
08. Jaime Alguersuari (Virgin Racing) +17.975
09. Loïc Duval (Dragon Racing) +18.436
10. Stéphane Sarrazin (Venturi) +20.418

Stand kampioenschap:
1. Lucas di Grassi (Audi Sport Abt): 75 punten
2. Nelson Piquet Jr (China Racing): 74 punten
3. Nicolas Prost (e.dams-Renault): 69 punten

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 5 april 2015.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons