van der Horst

Long Beach ePrix: Pole voor Buemi – D’Ambrosio negende

Nicolas Prost - Sébastien Buemi - Daniel Abt
Nicolas Prost - Sébastien Buemi - Daniel Abt
Oud-Toro Rosso F1-rijder Sébastien Buemi (e.dams-Renault) heeft in Long Beach de pole behaald; in de laatste seconden van de kwalificatie ging hij nipt onder de tijd van Daniel Abt (Audi Sport ABT). Puntenleider Nicolas Prost (e.dams-Renault), die lange tijd de tabellen aanvoerde, strandde uiteindelijk op de derde plaats. Jérôme D’Ambrosio start de ePrix van Long Beach van op de negende plaats.
Daniel Abt leek lange tijd op weg naar de pole, maar na een rode vlag situatie om de wagen van Luizi weg te halen, profiteerde Buemi van de nog resterende seconden om een ronde te rijden in 56.853; meteen de snelste tijd. Een gelukkige Buemi verklaarde: "Het leek alsof de baan sneller werd naargelang er meer rubber op terecht kwam en de temperatuur steeg. Ik ben blij met het resultaat, maar toch ook een beetje verrast. We moeten nu afwachten wat de race brengt maar al zeker starten we van uit een goede positie."

Nelson Piquet Jr. (China Racing) klokte de vierde tijd voor Lucas di Grassi (Audi Sport ABT) en Jean-Eric Vergne (Andretti Autosport). De top tien wordt vol gemaakt door Antonio Felix da Costa (Amlin Aguri), Scott Speed (Andretti Autosport), Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) en Stéhane Sarrazin (Venturi).

Foto: FIA Formula E  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons