van der Horst

Long Beach: gebroeders Taylor op pole, Vanthoor vierde in GTLM

Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Nadat ze eerder al de 24 uren van Daytona en de 12 uren van Sebring wonnen heeft Wayne Taylor Racing nu ook de pole te pakken op Long Beach. Op de kortste omloop van het seizoen rafelde Ricky Taylor een rondje af in 1:13.549. Op de tweede plaats vertrekken hun voornaamste tegenstanders, Joao Barbosa en Christian Fittipaldi, voor Action Express Racing, eveneens in een Dallara-Cadillac. Met dank aan Tristan Nunez vertrekt Mazda Motorsports op een sterke derde plaats. Marc Goossens zal niet aan de start komen.
Jan Magnussen - Corvette Racing
Jan Magnussen - Corvette Racing
De PC-klasse komt niet in actie dit weekend waardoor de P-klasse als enige de prototypes vertegenwoordigen. In de GTLM-klasse vinden we de vijf verschillende merken in de top vijf met Corvette Racing op pole dankzij een rondje in 1:16.909 van Jan Magnussen. Op minder dan twee tiende staan Joey Hand (Ford), Toni Vilander (Ferrari), Laurens Vanthoor (Porsche) en Bill Auberlen (BMW). BMW won de afgelopen twee seizoenen op Long Beach, maar blijft dit seizoen voorlopig de minste.

Bryan Sellers - Paul Miller Racing
Bryan Sellers - Paul Miller Racing
In GTD ten slotte is de Lamborghini van Paul Miller Racing al heel het weekend dominant. Bryan Sellers liet de Lexus van Jack Hawksworth op 33 duizendste. De Porsche van Alegra Motorsports vertrekt als derde. Jan Heylen reed in de Porsche van TRG de zevende tijd. De wedstrijd wordt op gang geschoten om 21u50 Belgische tijd.

UITSLAG KWALIFICATIE LONG BEACH

​Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 8 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP of Long Beach.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons