van der Horst

Long Beach: Laurens Vanthoor op podium en nieuwe leider in klasse

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Het circuit van Long Beach is een klassieker ondertussen in de Amerikaanse autosportwereld, maar door de corona-pandemie moest het zijn slot in april verschuiven naar september. Een groot verschil wel, maar dat deerde Laurens Vanthoor en Zach Robichon niet. Geen derde overwinning op rij voor de Hasselaar, maar wel een tweede plaats genoeg om met zijn Canadese teamgenoot de kop aan te voeren in het GTD-klassement.
  • Prospeed Competition
Voor de overwinning was er niets te doen tegen de Paul Miller Racing Lamborghini van Madison Snow en Bryan Sellers. Het duo domineerde de race en wonnen met een verschil van elf seconden, wat vrij groot is op het nauwe stratencircuit in Californië. Voor de Lamborghini is het de eerste overwinning sinds de Rolex 24 at Daytona in 2020. Ook de derde plaats ging naar een Porsche. Het exemplaar van Wright Motorsports, bestuurd door Patrick Long en Trent Hindman, kon profiteren van het feit dat de Vasser Sullivan Lexus van Jack Hawksworth en Aaron Telitz moesten most besparen op brandstof. Met die uitslag nemen Vanthoor en Robichon de leiding over in de stand met 32 punten voorsprong op de winnaars van de race.

Felipe Nasr en Pipo Derani
Felipe Nasr en Pipo Derani
In de topklasse was het Cadillac dat zegevierde en het was vooral het duo Felipe Nasr en Pipo Derani van Action Express Racing die de smaak van de overwinning terug te pakken heeft. Ook zij wonnen met bijna elf seconden voorsprong op de Chip Ganassi Racing Cadillac van Kevin Magnussen en Renger van der Zande, terwijl de JDC Miller Motorsports Cadillac van Tristan Vautier en Loic Duval als derde over de meet kwam. Kampioenschapsleiders Filipe Albuquerque en Ricky Taylor parkeerden de Wayne Taylor Racing Acura op een vierde plek, maar zien het Braziliaans duo serieus dicht komen in de stand, met maar 19 punten op overschot. Alles zal dus beslist worden tijdens Petit Le Mans.

De GTLM-klasse was een kolfje naar de hand van Nick Tandy en Tommy Milner, die voor een tweede maal op rij wonnen. De zusterwagen van Jordan Taylor en Antonio Garcia eindigde net zoals in Laguna Seca op de tweede plaats. Derde eindigde de Weathertech Racing Porsche. De volgende race voor de GT's is in Virginia binnen twee weken, terwijl de DPi's nu moeten wachten tot Petit Le Mans op 13 november.

Foto's: Porsche AG - IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 26 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Long Beach.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons