van der Horst

Long Beach: Lucas di Grassi wint en pakt leiding kampioenschap

Podium ePrix Long Beach
Podium ePrix Long Beach
Lucas di Grassi (ABT Audi Sport Schaeffler) heeft de ePrix van Long Beach gewonnen voor Stéphane Sarrazin (Venturi FE) en zijn teamgenoot Daniel Abt. De Braziliaan neemt zo revanche op zijn diskwalificatie in Mexico waar hij de wedstrijd, won maar de zege verloor omdat zijn wagen te licht was. Gezien zijn rivaal voor de titelstrijd Sébastien Buemi (Renault e.dams) geen punten scoorde neemt di Grassi de leiding in de puntenstand over van de Zwitser. Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) pakte de zevende plaats.
  • Powercars
Sam Bird (DS Virgin Racing) erfde de pole over na de diskwalificatie van Antonio Félix da Costa  (Team Aguri). Bij de start nam di Grassi echter al snel de leiding van de race van Bird over, terwijl achter hem Buemi en Robin Frijns (Andretti Autosport) op elkaar inreden. De Zwitser en de Nederlander moesten de pits opzoeken en verloren veel tijd.

Stéphane Sarrazin - Venturi FE
Stéphane Sarrazin - Venturi FE
Bird kon aanvankelijk aanklampen bij di Grassi, maar de Brit maakte een fout in bocht vijf, raakte licht de banden en zakte terug naar de zevende plaats. Voor Renault e.dams werd het een rotdag; Nicolas Prost kreeg na de wagenwissels een drive-through voor het niet respecteren van de stoptijd. Di Grassi werd niet meer bedreigd niettegenstaande er op het einde van de race nog een safety car procedure nodig was na een sortie van Nelson Piquet (NEXTEV TCR). Stéphane Sarrazin werd tweede voor Daniel Abt, Mahindra rijders Nick Heidfeld en Bruno Senna maakten de top vijf vol. Sam Bird werd alsnog zesde voor de Dragon Racing rijders Jérôme d’Ambrosio en Loic Duval. Verder in de top tien eindigden nog Simona de Silvestro (Andretti Autosport) en Mike Conway (Venturi FE). De onfortuinlijke Prost finishte net buiten de punten.

Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 3 april 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons