van der Horst

Long Beach: Nieuwe zege voor Taylor-broers - Podium voor Vanthoor na chaos

Jordan en Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Jordan en Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Ook de derde manche van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Long Beach leverde een zege op voor de Taylor-broers. Met nog slechts vijf minuten op de klok stootte de Cadillac DPi door naar de leiding na een mooi inhaalmanoeuvre buitenom op de Nissan van Ryan Dalziel. De broers Ricky en Jordan blijven zo ongeslagen. In de GTLM-klasse was er chaos in de allerlaatste bocht waardoor Laurens Vanthoor nog een podiumpositie pakte.
  • Hamofa Performance
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Het begon allemaal toen drie GTD-wagens in mekaar haakten in de laatste haarspeldbocht en er zo voor zorgden dat er maar een kleine opening overbleef waarlangs de wagens moesten passeren. De twee leidende Corvette's en de Ford GT waren nog druk aan het strijden voor de klassezege toen ook zij in de opstopping terechtkwamen. Garcia koos in de Corvette de verkeerde kant en zag zo de tweede Corvette, de Ford GT én de Porsche van Laurens Vanthoor en Kevin Estre voorbijkomen. Marc Goossens kwam zoals we hier al eerder meldden niet aan de start.

--- Uitslag IMSA WSC Long Beach 2017 (PDF) ---

Foto's: IMSA & Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 10 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP of Long Beach.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons