van der Horst

Long Beach: Porsche Penske Motorsport pakt allereerste winst

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Terwijl het FIA WEC op zondag in Portimão ging rijden, was het de avond daarvoor al de beurt aan het IMSA Weathertech Sportscar Championship om een wedstrijd af te werken in Long Beach. Voor de kortste race van het seizoen nam de Acura van Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport de pole, maar uiteindelijk zou het Porsche Penske Motorsport zijn dat met de winst ging lopen. Mathieu Jaminet en Nick Tandy wonnen met hun Porsche 963, met dank aan een goede pitstopstrategie en de polesitter die in de muur eindigde op twee ronden van het einde, waarmee de race onder de safety car eindigde.
  • Hamofa Performance
Nochtans was het de polesitter Filipe Albuquerque die met zijn Acura de race vooraan controleerde, al werd de start een tweeluik. In de openingsronde raakte de Chip Ganassi Racing Cadillac en de Acura van Meyer Shank Racing elkaar bij het aansnijden van de eerste bocht. Sébastien Bourdais aan boord van de Cadillac moest de strijd staken, terwijl Tom Blomqvist een ronde verloor. Hiermee kon Albuquerque de wedstrijd controleren, tot het allemaal misliep bij de pitstops en zij terugvielen naar plaats vijf. Vooraan nam Porsche Penske Motorsport een gewaagde strategie aan door hun banden niet te wisselen en zo namen ze de leiding over.

Porsche Penske Motorsport
Porsche Penske Motorsport
Maar terwijl Jaminet de kop nam, werd Matt Campbell uitvoerig onder druk gezet. Zo ook wanneer Ricky Taylor met de blauw-zwarte Acura met wel nieuwe rubbers voorbij reed en de BMW van Connor de Philippi en Nick Yelloly hetzelfde deed. Taylor wierp zich nog in de strijd voor de leiding, maar dat eindigde in de muur en zo eindigde de race achter de safety car. Hiermee schenken Tandy en Jaminet hun eerste overwinning aan de nieuwe Porsche - en krijgen we zo ook de derde verschillende winnaar in evenveel races -, terwijl De Philippi en Yelloly voor een tweede maal op rij als tweede eindigden. Campbell en Felipe Nasr eindigden met de tweede Porsche 963 als derde.

Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
GTD Pro werd een kolfje naar de hand van de Vasser Sullivan Lexus. Jack Hawksworth en Ben Barnicoat leidden de race van start tot finish en kregen pas in de eindfase de gele Corvette van Jordan Taylor en Antonio Garcia achter zich. De Pfaff Motorsports Porsche van Patrick Pilet en Klaus Bachler vervolledigden het podium. In GTD ging dan weer voor het derde jaar op rij de overwinning richting Paul Miller Racing. Zij konden over de Heart of Racing Aston Martin van Roman de Angelis en Marco Sorensen springen tijdens de pitstops, om van daaruit de race te controleren. De Vasser Sullivan Lexus van Frankie Montecalvo en Aaron Telitz eindigde als derde.

Foto's: Porsche AG - BMW M MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 16 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Long Beach.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons