van der Horst

Long Beach: zeges voor Mustang Sampling Racing en Corvette Racing

Joao Barbosa en Filipe Albuquerque
Joao Barbosa en Filipe Albuquerque
Na twee enduraceraces, de 24 uren van Daytona en 12 uren van Sebring, was het in het IMSA Sportscar Championship tijd voor de kortste race van het jaar. In de straten van Long Beach kwamen de prototypes en de GTLM's aan de start voor een race van 1u40. De GTD's blijven op deze kortere omloop thuis. In de P-klasse ging de zege naar Joao Barbosa en Filipe Albuquerque die in hun Dallara-Cadillac de ESM Ligier-Nissan van Ryan Dalziel en Scott Sharp voorbleven. Achter Wayne Taylor Racing (Dallara-Cadillac) zagen we eindelijk wat meer succes voor Mazda dat vierde werd met Olivier Jarvis en Tristan Nunez. Acura Team Penske, dat ondanks toprijders als Hélio Castroneves, Juan Pablo Montoya, Simon Pagenaud en anderen, alleen nog maar magere resultaten kende door de betrouwbaarheid van de Acura, boekte hun beste resultaat met de plaatsen vijf en zes. De teamgenoten van de winnaars, Eric Curran en Felipe Nasr, speelden ook mee voor de zege maar kenden een botsing met de GTLM-Porsche van Nick Tandy.
Oliver Gavin - Corvette Racing
Oliver Gavin - Corvette Racing
De miserie voor Porsche, winnaar in Sebring, was hiermee in de GTLM-klasse nog niet voorbij. Onze landgenoot Laurens Vanthoor en Earl Bamber leken op weg naar de overwinning maar kenden vervolgens ophangingsproblemen. Vanthoor voerde het GTLM-veld aan gedurende zijn openingsstint. Corvette Racing profiteerde en Oliver Gavin en Tommy Milner wonnen voor het eerst dit jaar. Vanthoor werd uiteindelijk zevende. Op het podium zagen we voorts nog de twee Ford duo's, Ryan Briscoe/Richard Westbrook en Dirk Müller/Joey Hand, waardoor het Amerikaanse merk hun uitstekend seizoen verder zetten. Bij de volgende wedstrijd, op Mid-Ohio, zijn weer alle klasses present voor een wedstrijd van 2u40. 

UITSLAG LONG BEACH

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Long Beach.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons