van der Horst

Belcar Masters Zolder: Longin, Piessens & Van Laere zijn er klaar voor

Stienes Longin-Thomas Piessens-Sven Van Laere - Wolf GB 08
Stienes Longin-Thomas Piessens-Sven Van Laere - Wolf GB 08
Op 9 en 10 april wordt op Circuit Zolder het startschot gegeven voor het Belcar Endurance Championship, het officiële kampioenschap ´uithouding´ in de Belgische circuitracerij. Met een 45-tal wagens aan de start wordt het een vrij drukke bedoening op het 4km lange Limburgse asfaltlint. Het belooft een mooi en spannend kampioenschap te worden, waarin Stienes Longin, Thomas Piessens en Sven Van Laere niet mochten ontbreken. Het trio sloeg de handen in elkaar en verschijnt aan de start met een zeer snelle bolide bij de prototypes in de klasse Belcar 2: een WOLF GB08 uit de stal van het Nederlandse Bas Koeten Racing.
Piessens-Longin-Van Laere
Piessens-Longin-Van Laere
Elk van deze drie rijders beschikt over ervaring in de uithoudingsracerij maar toch wordt het nog een klein beetje een stap in het onbekende. Stienes en Thomas vormen al enkele jaren een team, terwijl Sven de nieuwkomer is. Een nieuwkomer die zich echter razendsnel heeft geïntegreerd bij de twee anderen. Ook de WOLF GB08 is een nieuw element voor het drietal. Deze Italiaanse proto heeft de afgelopen jaren reeds bewezen tot de allersnelste wagens van het pak te behoren en biedt natuurlijk kansen op een topresultaat. Daarnaast is er ook voor het eerst de samenwerking met Bas Koeten Racing, een team dat de wagen echter door en door kent en waarbij de drie rijders zich al van bij de eerste contacten thuis voelden.

Stienes Longin, met zijn 24 lentes de jongste van de drie rijders, staat te trappelen van ongeduld om de competitie aan te vatten.  “Eindelijk beginnen we eraan! En dan nog wel in de hoogste klasse in het Belcar Endurance Championship. Ik ben zeer blij dat Thomas, Sven en  ik een niveau hoger kunnen gaan strijden. Het klikt super goed tussen ons en ook met het Bas Koeten Team. Hier hebben we dus al een ideale voorbereiding. Voor mij persoonlijk is  het ook wel speciaal dat ik tegen mijn pa ga strijden. Ik hoop dat we hem het vuur aan de schenen kunnen leggen. Maar we moeten wel realistisch blijven want dit zal niet eenvoudig zijn. Als we komend weekend een podiumplaats kunnen behalen zal onze missie zeker geslaagd zijn.”

Piessens-Longin-Van Laere - Wolf GB 08
Piessens-Longin-Van Laere - Wolf GB 08
“Allereerst wens ik de organisatie te feliciteren met het geleverde werk gedurende de winter, een mooi startveld met een 45-tal wagens voor het Belgische endurance kampioenschap dat is toch al eventjes geleden”, vult de 42-jarige Sven Van Laere aan. “Ik kijk ik natuurlijk reikhalzend uit naar de start van dit seizoen omdat het rijden met een CN Prototype toch iets totaal nieuw voor me is. De eerste kennismaking met zowel de Wolf, mijn teamgenoten als het team was trouwens een 100% meevaller. Maar eerlijkheidshalve zeg ik er graag bij dat het ook duidelijk gemaakt heeft dat de overstap naar het rijden met een high downforce wagen toch wat meer aanpassing vergt dan verwacht.”

Thomas Piessens – sinds december vorig jaar een dertiger -  was afgelopen weekend nog succesvol als klassenwinnaar in de 24H van Silverstone. “Maar ook voor mij is het uitkijken naar de eerste Belcar race van het jaar in Zolder. Een eerdere test met de Wolf GB08 verliep goed en ook de kennismaking met het team van Bas Koeten verliep erg vlot. Rijders en team zitten op dezelfde golflengte en willen allen voor maximaal resultaat gaan. Op dit moment is het moeilijk een pronostiek te maken aangezien er veel nieuwe factoren zijn dit seizoen, maar aan inzet en motivatie zal het alvast niet ontbreken! Sven en ik zullen er alles aan doen om Stienes bij te staan in de ‘familievete’. We zijn er klaar voor”, besluit een olijke Thomas Piessens.

Stienes Longin Press

Tijdschema Belcar Endurance Championship 9-10 april Circuit Zolder:

Zaterdag 9 april:
09u05 – 09u50    : Vrij Training
14u00 – 14u30    : Kwalificatie

Zondag 10 april:
14u05 – 16u10    : Race over 125 minuten
   • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons