van der Horst

Lorens Lecertua, Rookie of the Year van de Belgische federatie, stapt in 2024 over naar GT4

Lorens Lecertua, Rookie of the Year 2023
Lorens Lecertua, Rookie of the Year 2023
Als kampioen in de Alpine Elf Europa Cup werd Lorens Lecertua door de Belgische autofederatie in de bloemetjes gezet. Tijdens de RACB Awards werd hij tot RACB Rookie of the Year gekroond. In 2024 zet de 17-jarige Belg een stapje hoger op de autosportladder, door te starten in de GT4 European Series en het Championnat de France FFSA GT.
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Hij zorgde in 2023 ongetwijfeld voor enkele van de meeste aangename verrassingen. Na een seizoen in het Franse Formule 4-kampioenschap proefde Lorens Lecertua in 2023 voor het eerst van de GT-racerij. Hij deed dat in het kader van de Alpine Elf Europa Cup, een monomerkencup waar alle rijders met identieke Alpines A110 Cup in actie komen. De jonge Belg verteerde de overstap naar de nieuwe discipline uitstekend en wist aan het eind van het seizoen de Europese titel op zak te steken! Een uitstekende prestatie, die bij de Belgische autosportfederatie niet onopgemerkt voorbij ging. Afgelopen donderdagavond mocht Lorens de prestigieuze titel van RACB Rookie of the Year in ontvangst nemen.

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
“Nadat ik eerder al door mijn stad Assesse werd geëerd, doet deze nieuwe bekroning me wel wat”, lacht de 17-jarige, nadat hij het applaus van de 2000 aanwezigen had ontvangen. “Ik wil de federatie dan ook van harte voor deze erkenning bedanken, maar ook mijn familie en sponsors voor hun steun, het team van Chazel Technologie Course en Benoit Rousset, en ook een bijzonder dankwoordje aan mijn persoonlijke coach Reshad de Gérus, die me sinds mijn F4-debuut in 2022 heel wat vooruitgang liet boeken… We zetten een heel mooi seizoen neer en ik moet toegeven dat ik niet had verwacht dat ik onmiddellijk om de algemene titel zou kunnen strijden. Ik hoopte bij de beste Juniors te zijn, maar met vijf overwinningen en de titel deed ik beter dan dat. Het volgende doel wordt om op dit elan door te gaan!”

Lorens Lecertua - Alpine Elf Europa Cup
Lorens Lecertua - Alpine Elf Europa Cup
Het einde van het seizoen staat ook synoniem voor de voorbereiding op het volgende. Logischerwijs zet Lorens in 2024 zijn klim op de autosportladder verder in het gezelschap van Alpine. “Dankzij de beurs die aan de kampioen van de Alpine Elf Europa Cup wordt geschonken, maar ook dankzij de steun van Centre Alpine Brussels en Centre Alpine Luxembourg, kan ik volgend jaar overstappen naar GT4”, verheugt Lorens zich nu al.

“Ik kom er in een vertrouwde omgeving terecht, want ik kan opnieuw rekenen op de mensen van Chazel Technologie Course. Het doel wordt om gedurende de winter de werking van de Alpine A110 GT4 onder de knie te krijgen, door enkele testsessies af te werken en misschien ook een endurancerace. Nadien start ik dan in de twee meest hoogstaande GT4-kampioenschappen in Europa: de GT4 European Series en het immens populaire Championnat de France FFSA GT. Het is nog te vroeg om te onthullen wie mijn teammaat(s) worden, maar het doel wordt om zo snel mogelijk op het podium te staan. In afwachting wens ik alle autosportfans heel mooie eindejaarsfeesten toe. Afspraak in 2024!”

Lorens Lecertua PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op vrijdag 22 december 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons