van der Horst

Lorenz De Cock debuteert dit weekend in IAME Euroseries

Lorenz De Cock
Lorenz De Cock
Dit weekend zakt de Europese top uit de IAME Series af naar hun mekka op Belgische bodem; Karting des Fagnes in Mariëmbourg. Onder hen op de startgrid vinden we voor het eerst ook Lorenz De Cock terug, die zal aantreden in de Mini-klasse samen met 56 andere “warriors”. Makkelijk zal het niet zijn weet ook de 10-jarige Assenaar, al is het dit weekend vooral de bedoeling om wedstrijdervaring op te doen.
Lorenz rijdt inmiddels zijn derde seizoen in het felbevochten IAME Benelux kampioenschap. Na 2 jaar in de Rookie-klasse achtte men de tijd rijp om over te gaan naar de Mini’s, waar hij bij zijn debuut trouwens een mooie pole position en manche-win kon claimen tijdens de openingsrace van het Nederlandse kampioenschap.

Lorenz De Cock
Lorenz De Cock
Als zoon van Michaël De Cock is het racen hem niet vreemd. Geboren in een gepassioneerd autosportgezin mocht de kleine Lorenz al op amper 5-jarige leeftijd wekelijks gaan indoorkarten bij FKI te Machelen waar zijn talent niet onopgemerkt bleef. Twee lentes later zette hij dan al snel zijn eerste 2-takt stapjes outdoor in de Rotax-klasse om nog datzelfde jaar eveneens zijn debuut te maken in de IAME Series én met succes. Deze getalenteerde Vlaming heeft zo zijn voorkeur voor regendagen en deed daarmee al paar keer zijn voordeel.

Lorenz wordt in zijn karting avontuur ondersteund door Dico Diamond Company en Scott Sports Benelux

Foto's: De Cock press


 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op vrijdag 21 april 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons