van der Horst

Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne) verovert Hankook Qualifying Trophy in Spa

Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne)
Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne)
De geschiedenis herhaalt zich in de VW Fun Cup powered by Hankook. Net als twaalf maanden geleden is de Hankook Qualifying Trophy in het kader van het Franco Fun Festival voor Lorenzo Donniacuo, de teamgenoot van Kevin Caprasse en Timo Van Impe op de #280 Milo Socardenne. Na een petanque-spel in de paddock was de polepositie echter voor de #465 Compact Machinery by Leader van Tristan Földesi, Edouard Chevalier, Antoine Morlet en Benoit Dupont.
  • St. Paul
Prachtige weersomstandigheden, het mooiste circuit ter wereld en 115 exemplaren van de VW Fun Cup voor het Belgische en het Franse kampioenschap: dat waren de ingrediënten van de kwalificaties van het Franco Fun Festival. Een vrije ronde vinden tussen de neutralisaties was met andere woorden een noodzaak om kans te maken op de Hankook Qualifying Trophy. Een oefening die Lorenzo Donniacuo beheerst als geen ander.
 
“De kunst is om intelligent te zijn”, lacht de gewezen kampioen van de VW Fun Cup powered by Hankook. “Een vrije ronde is inderdaad belangrijk, maar minstens even belangrijk als de juiste slipstream vinden. Voor het tweede jaar op rij is dat perfect gelukt!”
 
#465 Compact Machinery by Leader
#465 Compact Machinery by Leader
Het drietal Donniacuo-Caprasse-Van Impe start morgen op de derde plaats aan de wedstrijd van acht uur in de Ardennen. De definitieve startgrid werd bepaald aan de hand van een pentanque-spel, waarin Edouard Chevalier (#465 Compact Machinery by Leader) de beste was. Samen met Tristan Földesi, Antoine Morlet en Benoit Dupont start hij morgen op pole, voor de #477 DRM Autographe van kampioenschapsleiders Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Emile De Dryver. De #199 DRM Credeco van Julien Schein, Florian Van Dooren en Quentin Denis, eveneens op kop van de tussenstand, start pas negentiende.
 
Logan Jadot, Nathan Diederickx en Antoine Pirot (#563 Leader Racing) waren een van de aangename verrassingen in de kwalificatiesessie, waarin het trio naar een knappe tiende tijd reed in het algemene klassement. Na het kwalificatiespel wonnen de rijders van Leader Racing nog een positie. Bovendien starten ze ook op polepositie in Fun en Pure.
 
In de Biplace-categorie was de polepositie voor de #380 Fun 4 You by Milo. Vincent Deroanne, Gilles Vanderweyen en Pierre-Yves Collée waren in de namiddag ook de snelste op het circuit van Spa-Francorchamps. Een verdiende pole, dus!
 
De teams van de VW Fun Cup powered by Hankook zijn klaar voor de generale repetitie voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, die morgen om 9.30 uur van start gaat. Krijgt de wedstrijd van acht uur op het Circuit de Spa-Francorchamps een even onvoorspelbaar verloop als vorig jaar?

VW Fun Cup press  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons