van der Horst

Lorenzo Donniacuo en de #280 Milo Socardenne op pole voor de Hankook 25 Hours Fun Cup!

Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne)
Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne)
Het is zover, de debatten in de 25ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup zijn geopend! Na vrije trainingen op donderdag, begon het programma van vrijdag meteen met de jacht op de felbegeerde polepositie voor de langste race ter wereld. Lorenzo Donniacuo, een ware specialist van die race tegen de klok op het circuit in de Ardennen, parkeerde de #280 Milo Socardenne op polepositie.
Geen kwalificatiespel voor de Hankook 25 Hours Fun Cup: het is de snelheid over één ronde die de startgrid voor de belangrijkste afspraak van het seizoen bepaalt. Naar goede gewoonte was Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne) eens te meer helemaal in de spits van het peloton terug te vinden. De teamgenoot van Kevin Caprasse, Timo Van Impe, Christophe Nivarlet en Ludovic Bellinato neemt dankzij de polepositie voor de 25 Hours ook de leiding over in de Hankook Qualifying Trophy.
 
Milo Socardenne - Fun Cup #280
Milo Socardenne - Fun Cup #280
“Het doet ons heel veel plezier om op polepositie te staan voor onze thuiswedstrijd”, reageerde de kersverse vader. “Het was onze ambitie om vooraan mee te spelen, ook voor het klassement van de Hankook Qualifying Trophy. Het was niet de perfecte ronde, maar ik kon op de juiste plaatsen profiteren van het slipstreameffect. We mogen vooral niet vergeten dat de poleman nooit als leider de eerste bocht instuurt tijdens de 25 Hours en dat het avontuur dus nog moet beginnen.”
 
Achter het speerpunt van Milo Racing stuurde een piepjonge, sensationele Keanu Al Azhari de #292 Brasserie Xavier by Comtoyou naar een plaats op de eerste startrij, meteen goed voor de polepositie in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun-rijder) samen met Florian Van Dooren, Maxime en Xavier Delpire-Crets.
 
Het verschil tussen de twee snelste tijden in de Pure-klasse (voor rijders met voornamelijk de Fun Cup op hun palmares) bedroeg slechts acht duizendste seconde, al kwam de #487 AC Motorsport van Raphael Bolle Debal, Ralph Pierard, Benoit Arnaudet en Jérémy Peclers niet verder dan een 35ste plaats in het algemene klassement, net voor de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Jean-Luc Heymans-Bram Vanhengel-Olivier Aerts).
 
De polepositie in de Biplace-categorie, waar komend weekend bijna 500 passagiers zullen proeven van de magie van de 25 Hours, was voor de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou (Geoffrey Bara-Frédéric Taquet-Marc-Olivier Van Oppens-Esteban Muth-Benoit Visnovsky-Alexandre Coffe).
 
De avondtraining op vrijdagavond is voor de deelnemers aan de Hankook 25 Hours Fun Cup de laatste kans om zich optimaal voor te bereiden op de start van de wedstrijd, gepland morgen om 16.30 uur. Laat het feest beginnen!

Fun Cup press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons